دانلود مبانی نظری و پیشینه تحقیق ناباروی ونازایی (فصل دوم) در 31صفحه در قالب word , قابل ویرایش ، آماده چاپ و پرینت جهت استفاده.
پرسشنامه استاندارد سنجش استرس ناباروری نیوتن و همکاران 1999
در فایل وجود دارد
مشخصات محصول:
توضیحات: فصل دوم پایان نامه کارشناسی ارشد (پیشینه و مبانی نظری پژوهش)
همراه با منبع نویسی درون متنی به شیوه APA جهت استفاده فصل دو پایان نامه
توضیحات نظری کامل در مورد متغیر
پیشینه داخلی و خارجی در مورد متغیر مربوطه و متغیرهای مشابه
رفرنس نویسی و پاورقی دقیق و مناسب
منبع : انگلیسی وفارسی دارد (به شیوه APA)
کاربردهای مطلب:
منبعی برای فصل دوم پایان نامه، استفاده در بیان مسئله و پیشینه تحقیق و پروپوزال، استفاده در مقاله علمی پژوهشی، استفاده در تحقیق و پژوهش ها، استفاده آموزشی و مطالعه آزاد، آشنایی با اصول روش تحقیق دانشگاهی
قسمتهایی از مبانی نظری و پیشینه پژوهش:
بررسی ناباروری
تعریف: نازایی چندین تعریف دارد که ممکن است تفاوتهایی از نظر مدیکال و آنچه در عامه مردم استفاده میشود داشته باشد. که در اینجا به تعریف این واژگان میپردازیم.
عقیمی ، به فردی اطلاق میگردد که دارای فاکتورهای اساسی ممانعت کننده جهت باروری است و این حالت حتی با درمان نیز غیرقابل بازگشت است.
باروری ، به معنی توانایی بالقوه باردار شدن با احتمال حاملگی طی یک دوره قاعدگی است.
باروری(زایندگی) ، به معنی توانایی بالفعل باردار شدن است.
ناباروری : عبارت است از یک سال نزدیکی بدون پیشگیری از بارداری و بدون حاملگی که بر دو نوع ناباروی اولیه و ناباروری پانیه است.
باروری در زنان پس از 35 سالگی کاهش مییابد. گاتمچر در طی مطالعهای بین خانمهای دارای همسر، گزارش کرده است:
جدول2-1
درصد ناباروری در سنین مختلف در گزارش گاتمچر
دامنه سنی درصد ناباروری
16-20 5/4
35-40 8/31
بالای 40 70
بالای 50 نادر
جدول2-2
درصد ناباروری در سنین مختلف بر اساس گزارش بنگورتس
دامنه سنی درصد ناباروری
20-24 4
25-29 5/5
30-34 4/9
35-39 20
2-3 علل ناباروری
علت ناباروری وابسته به سن مشخص نیست، اگرچه ممکن است نقص در تخمک سبب ناباروری گردد. با توجه به مطالعات انجام گردیده درمان ناباروری با گذشت زمان و افزایش سن کاهش مییابد. اما علل ناباروری بصورت کلی به شکل زیر میباشد:
2-3-1علل ناباروری در زنان
1)اختلال در تخمکگذاری
اختلال در تخمکگذاری، علت عمده ناباروری در زنان است. به طوری که 39% علل ناباروری زنان مربوط به این مسئله است. بدون عمل تخمکگذاری لقاح انجام نمیشود و بنابراین زن باردار نمیشود. بعضی از زنها ممکن است تخمکگذاری نکنند و یا به طور نامنظم و کم تخمکگذاری کنند و بنابراین ممکن است یا عادت ماهیانه نداشته باشند و یا عادت ماهیانه آنها کم و نامنظم باشد و حتی بعضی خانمها با آنکه دارای عادت ماهیانه منظم هستند، دارای اختلال در تخمکگذاری هستند.
2) اختلال در لولههای رحمی
در بعضی زنان، لولههای رحمی به طور کامل و یا ناقص بسته است. در نتیجه اسپرم به تخمک نمیرسد. بسته بودن لولههای رحمی میتواند به دلیل عفونت، آندومتریوز و یا چسبندگیهایی پس ازعمل جراحی باشد. همچنین ممکن است این لولهها پس از یک حاملگی خارج رحمی بسته شوند. در کشورهای در حال توسعه نسبت به کشورهای توسه یافته به علت شیوع بیماریهای عفونی دستگاه تولید مثل، میزان اختلال در لولههای رحمی بیشتر است. به طور کلی 30% علل ناباروری زنها مربوط به اختلال در لولههای رحمی است.
3) آندومتریوز
آندومتریوز، حالتی است که در آن سنگفرش رحم (آندومتر) رشد میکند و از رحم هم فراتر میرود و لولههای رحمی را نیز میپوشاند و حتی آنها را میبندد و در عمل تخمکگذاری اختلال به وجودمیآورد. آندومتریوز علت 13% موارد ناباروری است و حدود 70% زنان دارای آندومتریوز، نابارور هستند.
4)اختلال درگردن رحم یا رحم
ناهنجاریهای گردن رحم میتواند سبب ناباروری شود که از آن جمله میتوان به مشکلات مربوط به ساختمان بدن، عفونتهای گردن و رحم و یا کیفیت نامناسب ترشحات رحم اشاره کرد. از طرفی تومورهای بدخیم رحم و یا بعضی جای زخمهای موجود در دیواره رحم مسبب ناباروری است.
5) مشکلات دستگاه ایمنی بدن
مشکلات مربوط به دستگاه ایمنی بدن و عوامل ایمونولوژیک نقش مهمی در ایجاد ناباروری دارند. تشخیص و درمان اینگونه بیماران مشکل است. در بعضی خانمها، بدن علیه اسپرم مرد مادهای بنام آنتیبادی ترشح میشود که اسپرمها را از بین میبرد و یا آنها را غیرفعال میکند و یا حتی سبب سقط خود به خود در بعضی از حاملگیها میشود.
2-3-2علل ناباروری در مردان
1)اختلالات مربوط به اسپرم
بهطور طبیعی، در بیضه مرد اسپرم تولید میشود و به هنگام انزال از وی خارج میشود. اگر در موارد زیر اختلالی باشد، شانس لقاح کم شده و مرد نابارور محسوب میشود.
• تعداد کم اسپرم
• عدم بلوغ اسپرم
• شکل غیرطبیعی اسپرم
• عدم توانایی حرکت مناسب اسپرم
عواملی که بر تعداد، شکل، بلوغ و حرکت اسپرم تأثیر منفی دارند عبارتند از:
1. بیماریهای عفونی: بیماریهای عفونی با شرایط التهابی نظیر بیماری اوریون سبب عفونت مجاری تناسلی یا التهاب و از بین رفتن بیضهها در مرد میشوند. حدود 25%مردانی که بعد از بلوغ دچار اوریون میشوند، نابارور خواهند بود.
2. اختلالات هورمونی: اختلالات هورمونی سبب حدود 5-2% مشکلات ناباروری در مردان میشود. تولید نامناسب هورمونهایFSH و LH بر تولید هورمون مردانگی یا تستوسترون و تولید اسپرم تأثیر دارند.
3. مشکلات مربوط به دستگاه ایمنی بدن: در بدن بعضی مردان علیه اسپرم خودشان مادهای به نام آنتیبادی تولید میشود که سبب کاهش حرکت اسپرم یا به هم چسبیدن آنها میشود.
2) ناهنجاریهای مربوط به ساختمان بدن؛ بعضی عوامل نظیر بسته بودن لولههای خروج اسپرم (دفران، اپیدیدیم) سبب ناباروری در مردان میشود:
بسته شدن لولههای خروج اسپرم میتواند به علل مادرزادی، نقص ژنتیکی، عفونتها یا التهابهای دستگاه ادراری – تناسلی باشد. البته جای جراحیهای قبلی نیز میتواند این لولهها را ببندند.
3) واریکوسل:
از جمله عوامل دیگر ناباروری در مردان واریکوسل است. در این حالت رگهای درون کیسه بیضه متسع میشود و کیفیت اسپرم کاهش مییابد.
4) عوامل دیگر:
عوامل دیگری نظیر ناتوانی جنسی و یا انزال زودرس نیز میتواند عامل ناباروری در مردان باشد.
2-3-3علل ناباروری ژنتیکی
علل ناباروری اعم از مشکلات هورمونی و چاقی تا غیر طبیعی بودن سلولهای جنسی (تخمک و اسپرم) همگی میتواند به نوعی تحتتاثیر عوامل ژنتیکی باشد. برای مثال استعداد چاقی، ابتلا به عفونت و حتی لزوم انجام یک جراحی که به ناباروری میانجامد همگی هر چند کوچک میتوانند به عوامل ژنتیکی مربوط باشند. امروزه مطالعات بر روی ژنهای خاص در انسان و مدلهای آزمایشگاهی تا حدودی تاثیر عوامل ژنتیکی بر ناباروری را آشکار ساختهاند.
بعضی از عوامل ژنتیکی بر ناباروری مردان تاثیر میگذارند، در حالی که بعضی عوامل دیگر بر روی هر دو جنس و یا فقط بر روی زنان تاثیر گذارند. برای مثال جابجاییهای کروموزومی میتواند بر روی مردان و زنان تاثیر بگذارد اما سندروم کلاین فلتر که در آن ترکیب کروموزومهای جنسی به صورت XXY در میآید تنها مختص مردان است و سندروم ترنر که در آن بیمار فقط دارای کروموزوم جنسیX است تنها مختص زنان است.
فهرست مطالب ادبیات نظری و پیشینه تحقیق ناباروری ونازایی (فصل 2 پایان نامه) به شرح زیر می باشد:
بررسی ناباروری
علل ناباروری
علل ناباروری در زنان
علل ناباروری در مردان
علل ناباروری ژنتیکی
عوامل ناشناخته
درمان ناباروری
انواع درمان ناباروری
ناباروری
استرس ناباروری
زنان و ناباروری
پیشینه تجربی پژوهش
منابع
پرسشنامه استاندارد سنجش استرس ناباروری نیوتن و همکاران 1999
ادبیات نظری وپیشینه تحقیق استرس ناباروری_1615577726_46821_5739_1915.zip0.12 MB |