لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : پاورپوینت
نوع فایل : پاورپوینت مسجد جامع دمشق.pptx( قابل ويرايش و آماده ارائه )
تعداد اسلاید 35 اسلاید
قسمتی از متن .pptx :
مسجد جامع دمشق
فهرست
مقدمه
ابواب مسجد اموى
ماءذنه ها و مناره هاى جامع اموى
تصاویر از نماهای مختلف
آثار و مقام انبیا در جامع اموى
آرامگاه صلاح الدين در مسجد جامع دمشق
شبستان جامع اموى
مسجد جامع دمشق؛ شكوه معماری اسلامی
مقدمه
اين مسجد آينه تمام نمای معماری اسلامی است و شكوه و توانايی هنر و معماری اسلامی را به نمايش میگذارد.
مسجد بزرگ اموی در دمشق يكی از مهمترين آثار تاريخی و باستانی سوريه به شمار میرود كه قدمت آن به قبل از مسيحيت باز میشود و تزئينات و آثار باستانی باقی مانده از آن بخوبی معماری اسلامی را به نمايش میگذارد.
مسجد بزرگ اموی به علت آثار باستانی و تاريخی بسيار عميق اهميت بسزايی دارد و نشانگر تمدن دينی است.
اين مسجد در واقع از مهمترين دستاوردهای معماری و دينی در جهان اسلام به شمار می رود.
در مكانی كه اينك مسجد بزرگ اموی ساخته شده است، معابد متعددی وجود داشتند كه مهمترين آنها معبد اله باران و سبزه آرامیها بودند. اگر چه در آن دوران معابد مشهور بسياری در سوريه وجود داشتند اما آنها معمولی بودند، از اين رو جز لوحهايی بر روی سنگهای سياه يا سنگهای تراشيده شده كه به اين دوران باز میگردند، چيزی ديگر باقی نماندهاند. رومیها برای اله خود معبدی می سازند و آن را «ژوپيتر» مینامند. پس از تخريب معبد اله آرامها، معبد ژوپيتر كه قديمیترين معابد باقی مانده از دوران روميهاست در دمشق ساخته شد.
محوطه اين معبد دو بخش دارد كه هر بخش ديوارهای خاصی دارد. يك بخش از اين ديوارهای كنونی مرتبط با مسجد بزرگ اموی است كه عناصر اصلی آن به زمان تأسيس آن در دوران رومیها باز میشود كه در بخشهای جنوبی و غربی ديوار كاملا مشهود است. پس از پيروزی مسيحيت و گسترش آن، مسيحيان از اين مكان مقدس استفاده كردند و امپراتور تئودوس در سال 379 كليسايی به نام قديس «ماری يوحنا» ساخت. اگر چه محققان و مورخان در شكل اين كليسا آراء متفاوتی دارند؛ اما به طور عموم می گويند كه اين كليسا در حياط معبد روميها ساخته شده است.
پس از فتوحات اسلامی در سال 635 ميلادی، مسلمانان از اين مكان برای اقامه نماز استفاده كردند و بقعه خاصی از آن را برای عبادت از هزار سال پيش انتخاب كردند. اولين محراب در اسلام «محراب صحابه» بود كه مسلمانان در ديوار جنوبی آن را بنا كردند. اين يعنی اينكه مسلمانان قبل از وليد بن عبدالملك اين بخش از معبد را به عنوان محراب برگزيدند و از در كوچك سمت جنوبی وارد مسجد می شدند.
معاويه به ترميم و بازسازی مكان نمازگزاران اقدام كرد و آن را به صورت موقتی مسجد كرد . مسلمانان نيمه شرقی معبد را گرفتند و مسجد خود را در آن بنا كردند و كليسا را در بخش غربی برای مسحيان باقی گذاشتند. تا 70 سال اين وضعيت ادامه پيدا كرد و مسلمانان با مسيحيان در مجاورت هم فرايض دينی خود را به جا میآوردند. در سال 705 هنگامی كه خلافت اموی به وليد بن عبدالملك رسيد، او كليسا را به مسجد ضميمه كرد و برای مسيحيان در جاهای مختلف 4 كليسا ساخت كه مهمترين آن كليسای قديس «ماری يوحنا» بود. وليد بن عبدالملك بخشی از ديوارهای معبد را كه از دستاوردهای رومیها بود تخريب كرد و بقيه را برای ساخت داخل مسجد بر اساس تصميم جديد حفظ كرد.
....
پاورپوینت مسجد جامع دمشق_1556956444_26586_5739_1233.zip1.69 MB |