لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : پاورپوینت
نوع فایل : پاورپوینت نوآوري در ساخت بتن.pptx( قابل ويرايش و آماده ارائه )
تعداد اسلاید 22 اسلاید
قسمتی از متن .pptx :
نوآوری در ساخت بتن
کاربرد نانو مواد در صنعت بتن :
مقدمهمواد نانو به عنوان موادي که حداقل يکي از ابعاد آن (طول، عرض، ضحامت) زير 100nm باشد تعريف شده اند، يک نانومتر يک هزارم ميکرون يا حدود 100000برابر کوچکتر از موي انسان است. به طور کلي، در يک تقسيمبندي عمومي، محصولات نانومواد را مي توان به صورتهاي زير بيان کرد:فيلمهاي نانو لايه (Nano Layer Thin Films) ) براي کاربردهاي عمدتا الکترونيکي، نانو پوشش هاي حفاظتي براي افزايش مقاومت در برابر خوردگي، حفاظت در مقابل عوامل مخرب محيطي و نانو ذرات به عنوان پيش سازنده(precursor ) يا اصلاح ساز(Modifier ) پديدههاي شيميايي و فيزيکي. منظور از يک ساختار (Nanostructured Solid ) يا واضح تر يک بدنه نانوساختار جامدي است که در آن انتظام اتمي، اندازه کريستال هاي تشکيل دهنده و ترکيب شيميايي سراسر بدنه در مقياس چند نانو متري گسترده شده باشد.خواص فيزيکي و شيميايي مواد نانو (در شکل و فرمهاي متعددي که وجود دارند از جمله ذرات، الياف، گلوله و...)در مقايسه با مواد ميکروسکوپي تفاوت اساسي دارند. تغييرات اصولي که وجود دارد نه تنها از نظر کوچکياي اندازه بلکه از نظر خواص جديد آنها در سطح مقياس نانو ميباشد.هدف نهايي از بررسي مواد در مقياس نانو، يافتن طبقه جديدي از مصالح ساختماني باعملکرد بالا مي باشد، که آنها را مي توان به عنوان مصالحي با عملکرد بالا و چند منظوره به شمار آورد. منظور از عملکرد چند منظوره، ظهور خواص جديد و متفاوت نسبت به مواد معمولي ميباشد به گونهاي که مصالح بتوانند کاربردهاي گوناگوني را ارائه نمايند. 1- مواد نانو کامپوزيت
مواد نانو کمپوزيت بر پايه پليمر (ماتريس پليمري) اولين بار در سالهاي 70 معرفي شده اند که از فناوري sol-gel جهت انتشار (Disperse ) دادن ذرات نانو کاني درون ماتريس پليمر استفاده شده است.هر چند تحقيقات انجام شده در دو دهه گذشته براي توسعه تجاري اين مواد توسط شرکت تويوتا در ژاپن صورت گرفته است، ولي رشته نانو کمپوزيت پليمر هنوز در مرحله جنيني و در آغاز راه ميباشد. در اين شرايط نانو آلومينا، بهترين ساختار نانويي است که افق جديدي را در صنعت سراميک نويد مي دهد، زيرا کاربرد اين مواد پديده اي است که از نظر مکانيکي، الکتريکي و خواص حرارتي به طور مناسب داراي تعادل بوده و در رشته هاي مختلف کاربرد دارد. از جمله ميتوان به چند نمونه اشاره کرد: تکنولوژي نانو فلز آرتونايد که اخيرا الياف تجاري نانو آلومينا را توليد کرده است و ذرات نانويي غير فلز مانند: نانوسيليکا، نانو زيرگونيا و مواد ديگر اصلاح کننده سراميک ها.2- بتن با عملکرد بالا يکي از چالشهايي که در رشته مصالح ساختماني بوجود آمده است، بتن با عملکرد بالا (HPC) مي باشد. اين نوع بتن مقاوم از نوع مصالح کامپوزيت بوده و از نظر دوام جزو مصالح کامپوزيت و چند فازي مرکب و پيچيده مي باشد. خواص، رفتار و عملکرد بتن بستگي به نانو ساختار ماده زمينه بتن و سيماني دارد که چسبندگي، پيوستگي و يکپارچگي را بوجود مي آورد.بنابراين، مطالعات بتن و خمير سيمان در مقياس نانو براي توسعه مصالح ساختماني جديد و کاربرد آنها اهميت دارد.روش معمولي براي توسعه بتن با عملکرد بالا اغلب شامل پارامترهاي مختلفي از جمله طرح اختلاط بتن معمولي و بتن مسلح با انواع مختلف الياف ميباشد. در مورد بتن به طور خاص، علاوه بر عملکرد با دوام و خواص مکانيکي بهتر، بتن با عملکرد بالاي چند منظوره (MHPC) خواص اضافه ديگري را دارا ميباشد، از جمله ميتوان به خاصيت الکترو مغناطيسي و قابليت بکار گيري در سازه هاي اتمي (محافظت از تشعشعات) و افزايش موثر بودن آن در حفظ انرژي ساختمانها و ... را نام برد.
3- نانو سيليس آمورفدر صنعت بتن، سيليس يکي از معروفترين موادي است که نقش مهمي در چسبندگي و پر کنندگي بتن با عملکرد بالا (HPC) ايفا مي کند.محصول معمولي همان سليکيافيوم يا ميکرو سيليکا ميباشد که داراي قطري در حدود0.1 تا 1 ميليمتر بوده و داراي اکسيد سيليس حدود 90% ميباشد. ميتوان گفت که ميکروسيليکا محصولي است که براي افزايش عملکرد کامپوزيت مواد سيماني به کار برده ميشود. محصولات نانو سيليس متشکل از ذراتي هستند که داراي گولهاي شکل بوده و با قطر کمتر از 100nm يا بصورت ذرات خشک پودر يا به صورت معلق در مايع محلول قابل انتشار ميباشند، که مايع آن معمولترين نوع محلول نانوسيليس مي باشد، اين نوع محلول آزمايشات مشخص در بتن خود تراکم ([2] SCC ) به کار گرفته شده است. نانو سيليس معلق کاربردهاي چند منظوره از خود نشان مي دهد مانند:خاصيت ضد سايش ضد لغزش ضد حريق ضد انعکاس سطوحآزمايشات نشان دادهاند که واکنش مواد نانو سيليس (Colloidal Silica) با هيدرواکسيد کلسيم در مقايسه با ميکروسيليکا سريعتر انجام گرفته و مقدار بسيار کم اين مواد همان تاثير پوزالاني مقدار بسيار بالاي ميکروسيليکا را در سنين اوليه دارا مي باشد. تمام کارهاي انجام يافته بر روي کاربرد مواد نانو سيليس کلوئيدي (Colloidal Nano Silica )در بخش اصلاح مواد ريولوژي، کارپذيري و مکانيکي خمير سيمان بوده است. آنچه که در اينجا مطرح است نتايج اوليه محصولات نانو سيليس با قطري در محدوده 5 تا 100nm ميباشد. 4- نانو لولهها همان گونه که در مقدمه مقاله مطرح شد معمولا الياف براي مسلح کردن و اصلاح عملکرد مکانيکي بتن بکاربرده مي شوند. امروزه از الياف فلزي، شيشهاي، پلي پرويلين، کربن و ... در بتن براي مسلح کردن استفاده مي شود و ليکن تحقيقات روي بتن مسلح شده توسط نانو لوله کربني (Carbon Nan otubes )انتشار نيافته است تا بتوان از نتايج براي مسلح کردن بوسيله نانولوله ها استفاده کرد.
نانو لوله کربني توسط LIJIMA در سال 1991 کشف شده است و کارهاي بسياري بر روي ساختار نانو در بخش فيزيک کوآنتم انجام يافته است بطوري که تحقيقات نوين روي تکنولوژي و مهندسي نانو در سطح جهاني نقش اساسي و اصلي بازي مي کند. کربن 60 و نانو لولههاي نوين داراي ساختاري هستند که آنها را از فولاد قويتر و بسيار سبک مي کند بطوريکه مي توانند خميدگي و کشش را بدون شکستن تحمل نمايند و در آينده جايگزين الياف کربن خواهند شد که در کامپوزيتها بکار برده مي شوند.نانو لولهها با توجه به تحقيقات انجام شده در مرکز تحقيقات بتن (وابسته به موسسه ACI شاخه ايران) داراي مقاومت کششي بيش از هر نوع الياف بتني شناخته شده ميباشند و نيز نانو لولهها خواص ويژه قابل ملاحظه حرارتي و الکتريکي از خود نشان مي دهد، بطوريکه هادي بودن حرارت آنها بيش از دو برابر الماس و هادي بودن الکتريکي آنها 1000برابر مس است. نانو لولهها طبقه جديدي از محصولات ميباشند که انقلابي جديد در زمينه مصالح و مواد نانو کامپوزيتهاي چند منظوره بوجود آورده اند وميتوانند به عنوان نانو لولههاي کربني در نقش الياف مسلح کننده مناسب آن مواد مورد استفاده قرار گيرند. بنابراين نانو لولههاي کربني از اجزاي کليدي بدست آوردن هدف اصلي ذکر شده در فوق به عنوان مسالح ساختماني با عمکرد بالاي چند منظوره، بازي ميکنند.
بلوک های بتنی بدون ملات:
مهندس محمد هادی زنجانی در مقاله ای به بررسی ویژگی های بلوک بتنی بدون ملات پرداخته اند.وی در این مقاله می نویسد: سیستم همبندی بلوک ها ( Intralock System ) یک نوع سیستم بلوک های ساختمانی بدون ملات است که شامل شش نوع ترکیب مختلف از بلوک ها می باشد.وی در ادامه می افزاید ، هر بلوک به سه قسمت توخالی جدا از هم با جداره هایی با صخامت کم تقسیم شده است.گفتنی است این نوع بلوک های بدون ملات روی هم قرار می گیرند و قسمت توخالی مرکزی آن با دوغاب سیمان پر می شوند وبه صورت صلب بتنی در می آیند.مهندس زنجانی در ادامه خاطر نشان کرد دوغاب سیمان در میان و اطراف بلوک ها جریان یافته سبب پیوند بلوک به بلوک های کناری می گردد و همه بلوک ها و دیوارها بدون استفاده از ملات در اتصالات شبکه ای همانند شبکه تیر هاو ستونها تشکیل می دهند.شایان ذکر است دو فضای تو خالی دیگر بلوک با ایجاد کانال های هوای داخلی و خارجی در امتداد قائم و افقی سبب عایق بندی و ایجاد خاصیت ضد صدا و ضد آتش بلوک ها می گردد.همچنین وی اشاره کرد می توان لوله ها وسیم کشی درون ساختمان را از آنها عبور داد و نیز سیستم های اعلام خطر را در این بلوک ها تعبیه کرد.گفتنی است این بلوک دارای مزایای منحصر به فردی است ، از جمله می توان به سرعت ساخت ، دیوار های محکمتر و کاربرد های متنوع تر آن اشاره کرد.به دلیل اینکه در این سیستم نیازی به ریختن ملات در میان بلوک ها نیست سرعت ساخت افزایش یافته و کیفیت کار به آسانی کنترل می شود.مهندس زنجانی در ادامه افزود، فضای تو خالی میانی که به وسیله سیمان پر می شود دیوارهای سخت همانند دیوارهای بتنی ایجاد می کند. همچنین در نوعی از آنها پروفیل های فولادی را نیز می توان در فضای خالی بلوک ها جای داد و اطراف آن را با دوغاب سیمان همانند دفن فولاد بتن پر کرد. .
:بتون و سيمان ضد آب
از گذشته ها تاکنون ديوارهاي بتوني و سنگي و شالوده هاي ساختمان مي بايست داراي جدار ضد آب باشند تا از نفوذ آب به داخل آن تاحد امکان بتوان جلوگيري کرد چراکه همانطور که مي دانيم نم و رطوبت مي تواند خسارات جبران ناپذيري را به ساختمان وارد کند.شرکت "کويکرت" (QUIKRETE) توانسته است محصولاتي را در اين زمينه توليد کند که شامل بتون مقاوم ضد آب "کويکرت"، بتون معمولي ضد آب، بتون و مصالحي که داراي رنگ ثابت در برابر آب هستند، مي باشد. تمامي اين محصولات قابل مصرف در بخش هاي داخلي و خارجي ديوارهاي منزل مي باشد. البته اين مصالح در کف سازي سطوح کاربرد ندارد. استحکام بتون مقاوم ضد آب "کويکرت" و بتون معمولي ضد آب بوسيله مواد معدني افزايش مي يابد و در برابر آب نفوذ پذيري کمتر و در نتيجه دام بيشتري خواهد داشت. رطوبت شالوده ديوارها ممکن است در اثر ايجاد ميعان در فضاي داخلي ساختمان و يا نفوذ آب از بيرون ساختمان به درون ديوارها پديد آمده باشد. براي اينکه مطمئن شويد اين رطوبت نتيجه ميعان در داخل ساختمان نيست بهترين راه اين است که يک ورقه آلومينيومي مربع شکل طوري بر روي ديوار قرار داده و بچسبانيد که هوا از هيچ يک از اضلاع آن وارد نشود. بگذاريد 2 روز ورقه آلومينيومي به همين شکل باقي بماند. پس از 2 روز آن را برداريد اگر قسمت بيروني نوار آلومينيومي نمناک است مشکل از ميعان داخل ساختمان مي باشد.اين مشکل را مي توان از طريق نصب يک دستگاه رطوبت زا و يا يک دستگاه تهويه در زير زمين حل کرد. اگر بخشي ا ورقه آلومينيومي که با ديوار در تماس بوده است نمناک شد، مشکل از بيرون ساختمان است.
چگونگي تعمير و لکه گيري نقاطي که از آنها آب به ديوار نفوذ مي کند.1- ديوارها را به درستي بررسي کنيد و محل نشتي آب و نقاطي که داراي درز و شکاف هستند را شناسايي کنيد. اين نقاط مي توانند طرفين بالايي سقف که به ناوداني منتهي مي شوند و يا زير تاق بالکن باشد. در صورت امکان نگذاريد مسير آب به سمت ديوارها باشد.2- شکاف هاي بزرگ و سوراخ ها مي بايست قبل از جدار بندي و رنگ کردن تعمير شوند. براي اين منظور مي توانيد از سيمان آبي استفاده کنيد.جداربندي براي استفاده از جدار بتوني مقاوم آماده ساختن ديوار پيش از جداربندي بسيار مهم است.1- اگر سطح ديوار نو است آن را با برس سيمي بساييد و سپس با آب بشوييد. اگر ديوار از ابتدا صاف و هموار بود مثلا ديوار از ابتدا بتوني بود آن را با محلول 20% تا 50% اسيد هيدروکلريک شسته و سپس با آب شستشو دهيد و يا اينکه بتون غني شده با آکريليک را به مخلوط اضافه کنيد(در شماره 4 به آن خواهيم پرداخت)2- اگر سطح ديوار کهنه است و يا اينکه بوسيله رنگ يا ديگر پوشش ها پوشانده شده بايد تمام پوشش ها قبل از استفاده از اين جدارها از سطح ديوار پاک شوند. با يک برس سيمي رنگ، گل و آهک و کثيفي ها و هر آنچه به ديوار چسبيده را جدا کنيد. در نهايت مي بايست 75% ديوار اوليه باقي مانده و باقي ساييده شود. همچنين مواد زائد روي ديوار را مي توان بوسيله انواع زدايشگر هاي آسفالت از بين برد و سپس ديوار را با آب شستشو داد.3- بتون مقاوم ضد آب در کيسه هاي بزرگ و سترده است که بايد براي استفاده آن را با آب سرد و تميز مخلوط کرد. بطور تقريبي براي هر کيسه 18 کيلو گرمي از اين بتون 8/3-6/4 ليتر آب لازم است و همچنين مي توان گفت براي هر سطل 9 کيلويي از بتون معمولي ضد آب 8/3-6/4 ليتر آب لازم است.
....
پاورپوینت نوآوري در ساخت بتن_1555493730_25521_5739_1408.zip0.76 MB |