لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : مقاله وتحقیق
نوع فایل : .docx( قابل ويرايش و آماده ارائه )
تعداد صفحه 13 صفحه
قسمتی از متن .docx :
پیشینه تحقیقات داخلی وخارجی تعهد زناشویی
2-4- پيشينهي پژوهشي
بر اساس بررسيهاي محقق مشخص گرديد که تا کنون در داخل کشور، پژوهشي در خصوص تاثير مداخلات غنيسازي بر تعهد و تابآوري توامان انجام نشده است. در اينجا سعي ميشود به تحقيقات نزديک به موضوع، اشاره شود.
2-4-1- تحقيقات انجام شده پيرامون اثربخشي غنيسازي بر تعهد زناشويي در خارج از کشور
بروکس و همکاران (2001) زوج درماني گروهي به شکل غنيسازي روابط را روي22 زوج اجرا کردند. نتايج نشان داد که اين دوره باعث افزايش صميميت، تعهد، اعتماد و سازگاري زناشويي شده است.
موري، رز، بليويا، هولمز و ديگران (2002) اثربخشي غنيسازي روابط را بر بهبود عزت نفس و ابعاد ارتباط زوجين بررسي نمودهاند. يافتههاي پژوهش نشان داد که غنيسازي روابط عزت نفس زوجين را افزايش داده است. همچنين صميميت، تعهد و سازگاري زوجين افزايش يافت.
بررسيهاي محقق در خصوص تحقيقات انجام شده پيرامون اثربخشي غنيسازي بر تابآوري، نتيجهاي در برنداشت. هر چند اين موضوع با توجه به جديد بودن حوزهي مطالعات تابآوري دور از انتظار نبود.
2-4-2- نتايج حاصل از پژوهشهاي انجام شده در زمينه غنيسازي زوجين در خارج از كشور
ماتسون و انگلند (1990؛ به نقل از کانفليد، 1999) مطالعهاي در خصوص اثربخشي آموزش غنيسازي ازدواج انجام دادند. نتايج اين مطالعه که دربردارندهي يک طرح ارزيابي پيش بيني- پسآزمون مربوط به 38 زوج بود، نشان داد که برنامه آموزش غنيسازي ازدواج تاثير مثببت بر ادراک شرکت کنندگان در حيطههاي خودارزيابي، ارتباطات زناشويي، سازگاري زناشويي و تغيير رابطه داشته است.
آکاردينو و جورني (1998) اثر بخشي برنامه غنيسازي روابط را بر کيفيت زناشويي افراد زنداني و همسران آنها بررسي نمودند. يافتهها نشان داد که اين دوره باعث افزايش سازگاري زناشويي، سازگاري عمومي و سلامت رواني زندانيان و همسران آنها شده است.
اليزابت و همکاران (2002) ازدواجهاي مدرن در معرض استرسهاي مختلفي قرار دارند وسازگاري کمتري ديده ميشود. در آفريقاي جنوبي به علت نبود برنامههاي جامع و عدم برآورده شدن نيازهاي زوجين نرخ طلاق بالا است. بنابراين انجام تحقيقات و توسعه برنامه غنيسازي زناشويي مدنظر قرار گرفت. هدف از اين پژوهش ارائه برنامههاي غنيسازي زوجين براي زوجها با محوريت گروههاي رشد بود. نتايج اين پژوهش نشان داد که رضايت زناشويي زوجين بعد از شرکت در اين برنامه بهبود داشت.
تامي و امي لين (2004) پژوهشي تحت عنوان تغييرات زوجين پس از اتمام برنامه غنيسازي زوجين انجام دادند. هدف از اين مطالعه سنجش تغييرات زوجين تازه ازدواج کرده پس از دريافت 14 جلسه برنامه غنيسازي است. اين برنامه به دنبال پيچيدگيهاي تازه زندگي زن و شوهر در طول زمان بود و طبق آن برنامه تغيير داده ميشد تا به نيازهاي زوجين بهتر پرداخته شود. يافتههاي اين مطالعه نشان ميدهد که پس از اتمام برنامه بسياري از الگوهاي رفتاري تغيير يافته بود و زوجها افزايش توانايي حل تعارض و ارتباط موثرتر با يکديگر را نشان دادند و همچنين زوجين از مجموعه برنامهها رضايت داشتند. برنامه غنيسازي براي رسيدگي به نيازهاي خاص زن و شوهرها و همچنين ارائه مداخله مفيد و بهنگام با تمرکز بر نيازهاي جديد زوجين برنامه بسيار موفقي است.
ويرجينيا (2005) پژوهشي در کليساي کاتوليک لس آنجليس زير نظر اسقف اعظم با برنامه غنيسازي ازدواج انجام شد. هدف توسعهي يک برنامه غنيسازي ازدواج شامل مسائل مهم زناشويي براي زوجين جوان بود. جزواتي براي تقويت مفاهيم تدريس داده شد و زوجين اجازه شرکت در گروه و پرسش و ارائه اطلاعات را داشتند. نتايج اين تحقيق رضايت بخش بود.
در پژوهشي که توسط استنلي، آماتور، جانسون و مارکمن (2006) صورت گرفت به بررسي رابطه آموزش پيش از ازدواج، کيفيت زناشويي و ثبات زناشويي پرداخته شد. نمونه تحقيق شامل زوجين سطح متوسط آمريکايي بود. نتايج نشان داد که شرکت کنندگان در برنامه آموزشي پيش از ازدواج سطوح بالايي از رضايت و تعهد در ازدواج و سطوح پايين تعارض و همچنين طلاق را نشان ميدادند
2-4-3- پژوهشهاي انجام شده در زمينهي غنيسازي ازدواج در داخل کشور
نظري (1383) در پژوهشي به بررسي و مقايسه اثربخشي برنامه غنيسازي ارتباط و مشاوره راه حل محور بر رضايت زناشويي زوجين هر دو شاغل پرداخته است. نتايج اين پژوهش که بر روي 34 زوج صورت گرفت، نشان داد که هر دو رويکرد تاثير معنيداري بر افزايش ابعاد مختلف سازگاري داشتهاند، ولي غنيسازي روابط بر ابعاد پرخاشگري، زمان با هم بودن و مسائل مالي اثربخشي بيشتري را نشان داده است.
عدالتي شاطري (1388) پژوهشي با هدف اثربخشي غنيسازي ازدواج بر رضايت زناشويي زوجهاي دانشجو انجام داد. نتايج اين مطالعه حاکي از تاثير آموزش با رويکرد غنيسازي ازدواج، در رضايتمندي زناشويي زوجها بود. علاوه بر اين، بهبود مشاهده شده در ارتباط زناشويي زوجهاي شرکت کننده، تغييري محدود به زمان مداخله نبوده و تاثيرات آن تا ده هفته بعد از اتمام دوره نيز حفظ شده بود. اين امر تاييدي بر صرفه بودن کاربرد چنين آموزشهايي است.
عيسي نژاد (1389) در پژوهشي با عنوان اثربخشي غنيسازي بر بهبود کيفيت روابط زناشويي زوجين بر روي 36 زوج مرکز جامع پزشکي و مشاوره اصفهان انجام گرفت. غنيسازي روابط بر بهبود نمره کل کيفيت زناشويي زوجين و ابعاد آن شامل توافق زناشويي، رضايت زناشويي و انسجام زناشويي موثر بود. همچنين بين گروه آزمايش و گواه در ميزان کيفيت روابط زناشويي و ابعاد آن تفاوت معناداري وجود داشت و اثر غنيسازي بعد از يک ماه باقي مانده بود.
2-4-4- پژوهشهاي انجام شده در درزمينهي تعهد زناشويي خارج از کشور
برايان، جک (1988) در تحقيقي که با عنوان بررسي استقلال 3 تعهد صورت گرفت. 3 تعهد سازماني، شغلي و اجتماعي و متغيرهاي کار، برنامهريزي شغلي، ثبات زناشويي، رفتارهاي مقابلهاي و وضعيت مالي در هر کدام از انواع تعهد سنجيده شد. نمونه شامل 18 زن ازدواج کرده شاغل بود. يافتهها نشان دادند که کار اضافه عامل رشد تعهد شغلي و نفوذ سازماني و تعهد ضعيف اجتماعي است. امنيت مالي، مقابله با رفتار و رضايت زناشويي پيشبيني مثبت تعهد حرفهاي است. تعهد سازماني در زناني که احساس ناامني مالي و مشارکت در برنامهريزي کارهاي شخصي دارند، بالاتر بود. خانمي که درآمدي بيشتر از همسرش داشت به سازمان متعهدتر و به جامعه تعهد کمتري داشت.
...
پیشینه تحقیقات داخلی وخارجی تعهد زناشویی_1546943626_20703_5739_1802.zip0.04 MB |