خانه راهنمای خرید پیگیری سفارش پشتیبانی درباره ما تماس با ما
محصولات مرتبط
پاروپوینت سيستم هاي انرژي الکتريکي
پاروپوینت سيستم هاي انرژي الکتريکي
قیمت : 25,000 تومان
پارپوینت آموزش نرم افزار spss  و کار با داده ها و توابع در spss
پارپوینت آموزش نرم افزار spss و کار با داده ها و توابع در spss
قیمت : 25,000 تومان
پاورپوینت بررسی اضافه ولتاژها درسیستم های قدرت
پاورپوینت بررسی اضافه ولتاژها درسیستم های قدرت
قیمت : 25,000 تومان
پاورپوینت  ( صورت سود و  زیان و اطلاعات مربوط )
پاورپوینت ( صورت سود و زیان و اطلاعات مربوط )
قیمت : 25,000 تومان

پاورپوینت منابـع آلودگي مواد غذايي و بررسي نتايج آزمايشات و معاينات

پاورپوینت منابـع آلودگي مواد غذايي و بررسي نتايج آزمايشات و معاينات

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات

دسته بندی : پاورپوینت
نوع فایل : پاورپوینت منابـع آلودگي مواد غذايي و بررسي نتايج آزمايشات و معاينات.ppt( قابل ويرايش و آماده ارائه )
تعداد اسلاید 45 اسلاید
قسمتی از متن .ppt :

-- پاورپوینت شامل تصاویر میباشد ----

اسلاید 1 :

مقدمه :

مواد غذايي يك منبع بالقوه اي براي عفونت و در معرض آلوده گي ميكرواورگانيسم ها هستند اين آلوده گي در هر نقطـه اي از مسير مـواد غـذايي از توليد كننده تا مصرف كننده ممكن است اتفاق بيفتد. مفهوم گسترده بهداشـت مواد غذايي عبارتست از بهداشت هنگام تـوليد- فــرآيند- توزيع و مصرف .

هدف اوليه بهداشت مواد غذايي پيشگيري از مسموميت هاي غذايـي و ديـگر بيماريـهاي منتقله بـه وسيلة مـواد غذايي است

اسلاید 2 :

  • foodstuffs is a potential source for

  • infection and also it is in expose to

  • contamination by micro organism.

اسلاید 3 :

منابع آلوده گي مواد غذايي

1- حيوانات

2- انسان و اشياء آلوده

3- آب آلوده و فاضلاب

4- باد و گرد و خاك

اسلاید 4 :

1- حيوانات

مانند جوندگان –حشرات – دام و طيور كه از طرق مختلف موجب انتقال آلوده گي به مواد غذايي مي گردند .

(حشرات و جوندگاندر مزارع ،انبارها، فروشگاهها، منازل به موادغذايي آسيب رسانده آنها راغير قابل مصرف ميسازند.) گاهي ممكن است آسيب به گونـه اي باشد كه غـذا بـه وسيلة آسيب حشرات ؤدر معرض فساد ميكروبي قرار گيرد و گـاهي حشرات و جونـدگان عـامل انتقال ميكروب و يا انگل به مواد غذايي هستند(مگس مـواد عذايي را بـه صورت محلول مصرف ميكندو غذاهاي جامد را با غدد بـزاقي حل كرده و روي مواد غـذايي مدفوع ميريزد). بـنابر اين بـايد مـواد غذايي را از دسترس اين مـوجودات دـور نگهداشت مثلاً مگس ميتواند در مواد غذايي مرطوب پروتئيني مثل گوشت ، پنير ، تخم مـرغ و سيب زميني فـاسد و مـرطوب بـه تـعداد 75 تا 150 عـدد تـخم گذاري كند . در شرايط مساعد تـخم مگس بـاسرعت بـه مگس بـالغ تبديل شده و تكثير پيدا مي كند (در عرض24 ساعت). ممكن است در مدت يكسال از يك جفت مگس نر و مـاده يك ميليون مگس توليد شود .عمر متوسط هر مگس 20 تا 30 روز ميباشد مگس مي تـواند به وسيلة كرك ، ترشحات دهـان و مدفوع ميكروب ها را از منابع آلوده به مواد غـذايي منتقل نمايد شعاع پرواز 3-4 كيلومتر و در صورت وزش باد و طوفان اين شعاع افزايش مييابد.

راههاي مبارزه بامگس:

سه راه مبارزه با مگس وجود دارد 1- مكانيكي 2- شيميايي 3- بيولوژيكي(ژنيتيكي)

بهترين و مـوثرترين و بـا صرفه وبا داوامترين روش مـبارزه با مگس بهسازي محيط يعني جلوگيري از تماس مگس با محيطهاي مناسب تخم گذاري مثل سطل زباله وجايگاههاي جمع آوري و دفع و دفن زباله و ...... و همچنين استفاده از كسيه هاي زباله در مكانهاي توليد زباله و جمع آوري ودفع مناسب و بموقع زباله هاي توليدي وتفكيك زباله و.......

بيماريهايي كه عامل آن به وسيلة مگس منتقل مي شود عبارتند از :

حصبه –شبه حصبه –وبا –شبه وبا – اسهالهاي خوني و معمولي –سل- تراخم و فلج اطفال.

اسلاید 5 :

سوسري ها:

سوسري ها(مثل سوسك خانگي ) نيز از حشراتي هستند كه باعث آلوده گي مواد غذايي مي شوند تخم سوسري

در كپسول كيتيني قرار ميگيرد و تعدادآن 8 تا 42 عدد در هر كپسول ميباشدكپسول در شرايط مساعد طي مراحلي تـبديل بـه سـوسري بالغ ميشود .سوسري ميتواند (40) روز بدون آب و 6 ماه بدون غذا زندگي نمايد . سوسري از طريق آلوده شدن به مدفوع و خلط بيماران ،عوامل بيماريهايي مثل سل – وبا- حصبه – اسهال خوني و معمولي رابه مواد غذايي منتقل مينمايد.براي جلوگيري از دسترسي سوسري به مواد غذايي بايد مواد غذايي را در ظروف مناسب و سر بسته و محل هاي غير قابل نفوذ اينگونه حشرات نگهداري كرد .

جوندگان:

از ميان جوندگان ، موش علاوه بر انتقال آلوده گي ، خسارت زيادي به مواد غذايي وارد ميكند . فقط در يك سال در هندوستان مقد ار( 35) ميليون تن گندم بر اثـر حملة مـوش ها نابود گرديد . در كشور ما مخصوصاً در زمان جنگ تحميلي ، موش ها خسارت زيادي به انبار هاي مواد غذايي ، لباس ،و ..... وارد كردند.

موشها همراه مواد غذايي و انباري از طريق كشتي ، قطار ، كاميون به سراسر جهان سفر ميكنند و در سطح وسيعي از جهان پـراكنده اند . بـه علت زيركي و تيز هـوشي مبارزه با موش ها مشكل ميباشد ولي در مقابل كم آبي مقاومت كمتري نسبت به عدم دسترسي به مواد غذايي از خود نشان ميدهد.

راههاي مبارزه با موش:

راههاي زيادي براي مبارزه با موش وجود دارد مهمترين آنها عبارتند از 1- بهسازي محيط 2- ميكانيكي3- شيميايي

بهترين راه مبارزه بهسازي محيط وغير قابل نفوذ كردن محل زندگي است و در استفاده از روش شيميايي بهتر است بصورت همگاني باشد.

اسلاید 6 :

كارسازترين اسلحه براي مبارزه بر ضد موش ها بهسازي محيط به صورت عالي است .

موشها به سه چيز نياز دارند :

غذا .آب . و پناهگاه اگر اين سه چيز در دسترس موش نباشد به طور طبيعي تراكم موشها كم ميشود


اقدام هاي بهسازي محيط عبارتند از :

1- نگهداري . جمع آوري و دفع مناسب پس مانده هاي مواد غذائي

2- نگهداري مناسب موادغذائي

3- ضد موش كردن ساختمانها . زيرزمين ها و مخزن ها و انبار هاي گمرك

4- از بين بردن لانه موش به وسيله مسدود كردن آنها با بتون

بنابر اين براي مبارزه دائم با موشها بـهسازي شـرط اصلي است و اقدام هاي ديگر بايد به عنوان مكمل بهسازي در نظر گرفته شوند.

حيوانات اهلي ممكن است عفونت سالمونلائي داشته باشند . سالمونلا ها انسان را دچار حصبه . ويا انواع شبه حصبه ميكنند. عـامـل ايـحاد حصبه سـالمونـلا پـاراتيفي است . عفونت سالمونلائي ممكن است از يك حيوان به حيوان ديگر منتقل وسپس به خود لاشه گوشت بدست آمده از حيوان و از اين طريق به انسان منتقل شود

همچنين سالمونلا ممكن است از طيور به پوست تخم مرغ و يا حتي به محتويات تحم مرغ منتقل شود و با مصرف تخم مرغ آلوده . انسان دچار مسموميت گردد

اسلاید 7 :

بيماريهاي ميكروبي:

1- طاعون 2- تولارمي 3- سالمونلوز

بيماريهاي ويروسي:

1- تب خونريزي دهنده 2-آنسفاليت

بيماريهاي ريكتزيايي:

1- تيفوس موشي 2- آبله ريكتزيايي

بيماريهاي انگلي:

1- ليشمانيوز 2- آميبياز 3- شاگاس

ساير بيماريها مثل تب گزش موش – ليپتوسيپروزيس- هيستوپلاسموزيس- بيماريهاي قارچي

(Ring Worm)

راه انتقال اين بيماريها مي تواند مستقيم و از راه گزش موش باشد ( مانند تب گزش موش ) گاهي از راه آلوده شدن خوراكي و آب است ( مانند سالمونلوزيس و لپتوسيپروزيس) و بعضي ديگر از راه ككسها ي موشي انتقال پيدا ميكنند ( مانند طاعون و تيفوس)

اسلاید 8 :

2- انسان و اشياء آلوده:

مدفوع انسان – حيوانات – حشرات – و لاشة حيوانات آلوده هم از منابع آلوده كنندة مواد غذايي هستند .

كه در شرايط مختلف واز طرق مختلف ممكن است مواد غذايي سالم را آلوده سازند و مصرف اينگونه مواد غذايي نيز موجب مسموميت شود . در شرايط عادي وجود ميكروبهاي بيماريزا ، شايد قادر به بيمار كردن انسان نباشند . ولي هـر گاه بدن شخص ضعيف بـاشد و يـا تـعداد ميكروبـهاي بيماريـزا در غذاي مـصرفي خيلي زيـاد بـاشد بـدن
توانايي دفاع در مقابل هجوم آنها را نخواهد داشت و در نتيجه دچار بيماري خواهد شد . بسياري از ميكروبـــها در شرايط عـادي در بيني ، گلـو و رودة انسان به طور آرام زندگي ميكنند و فقط زماني ميتوانند بيماريزا و خـطرنـاك باشند كه ما با بي احتياطي وعدم رعايت بهداشت به تعداد آنها بيافزائيم .

راههاي مختلف افزايش تعداد ميكروبها و يا انتقال ميكروبـهاي خطرنـاك كه حتي تعداد كم آنها نيز قدرت خطر آفريني دارند بسيار زيـادند . مثلاً بيني ، دست ، دهـان ، ظـروف آلـوده ، وسايـل حمل و نـقل آلوده ، وسايل بسته بندي آلـوده گرد و خاك و جريان هــوا ، حشرات ، حيوانـات مـوذي و پرنده گان و حتي دستگيره درب ، حوله ، گوشي تلفن ، قلم :ارد ، سكه هاي پـول ، اسكناس و...... از وسايل انتقال ميكروب به شمار ميروند.

فایل هایی که پس از خرید می توانید دانلود نمائید

پاورپوینت منابـع آلودگي مواد غذايي و بررسي نتايج آزمايشات و معاينات_1640345575_54158_5739_1134.zip0.37 MB
پرداخت و دانلود محصول
بررسی اعتبار کد دریافت کد تخفیف
مبلغ قابل پرداخت : 25,000 تومان پرداخت از طریق درگاه
انتقال به صفحه پرداخت