خانه راهنمای خرید پیگیری سفارش پشتیبانی درباره ما تماس با ما
محصولات مرتبط
ادبیات نظری  وپیشینه تحقیق اوقات فراغت جوانان و دانشجویان
ادبیات نظری وپیشینه تحقیق اوقات فراغت جوانان و دانشجویان
قیمت : 19,000 تومان
ادبیات نظری انحرافات جنسی
ادبیات نظری انحرافات جنسی
قیمت : 19,000 تومان
ادبیات نظری بحران و مدیریت بحران
ادبیات نظری بحران و مدیریت بحران
قیمت : 19,000 تومان
ادبیات نظری تحقیق افسردگی در زنان
ادبیات نظری تحقیق افسردگی در زنان
قیمت : 19,000 تومان

مبانی نظری تاریخچه بهزیستی در ایران

مبانی نظری تاریخچه بهزیستی در ایران

فصل دوم پایان نامه،پیشینه،ادبیات پژوهش ،کارشناسی ارشد روانشناسی،مفهوم ،مبانی نظری،مبانی نظری وپیشینه تحقیق مبانی نظری تاریخچه بهزیستی در ایران دارای 10 صفحه وبا فرمت ورد وقابل ویرایش می باشد

توضیحات: فصل دوم پایان نامه کارشناسی ارشد (پیشینه و مبانی نظری پژوهش)
همراه با منبع نویسی درون متنی به شیوه APA جهت استفاده فصل دو پایان نامه
توضیحات نظری کامل در مورد متغیر پیشینه داخلی و خارجی در مورد متغیر مربوطه و متغیرهای مشابه
رفرنس نویسی و پاورقی دقیق و مناسب
منبع : انگلیسی وفارسی دارد (به شیوه APA)
نوع فایل: ورد و قابل ویرایش با فرمت .docx
بخش هایی از محتوای فایل پیشینه ومبانی نظری::


مبانی نظری تاریخچه بهزیستی در ایران
ادبيات پژوهش
ارائه خدمات اجتماعي، اقتصادي در راستاي محروميت ذاتي همه جانبه از افراد آسيب ديده ناشي از شرايط مختلف اجتماعي، توان و نيروهاي كارآمدي را در چهارچوب يك سازمان يا سيستم خاص مي طلبد. همسو با اين حركت ارگانها، نهادها و مؤسسات دولتي و خصوصي در امر خدمات اجتماعي – اقتصادي فعاليت دارند.يكي از سازمانها كه در سطح كشور به ارائه خدمات براي قشر محروم جامعه اشتغال دارد، سازمان بهزيستي كشور است.
بهزيستي به مجموعه متشكلي از تدابير، خدمات، فعاليت ها و حمايت هاي غيربيعه اي اطلاق مي شود كه به منظور بسط رحمت اسلامي در جامعه، و حفظ ارزشها و كرامات انساني در جهت گسترش خدمات توان بخشي، حمايتي و رفاهي، امدادي و بازپروري و كمك به تأمين حداقل نيازهاي اساسي گروه هاي نيازمند جامعه صورت مي پذيرد و افراد خانواده هاي بي سرپرست و نيازمند، معلولين جسمي و ذهني ، آسيب ديدگان سوانح طبيعي و غيرطبيعي ، ناسازگاري و منحرفين اجتماعي را در بر مي گيرد.
علاوه بر اين بخش بهزيستي به منظور اداي قسمتي از اين جامعه به شهدا، جانبازان انقلاب اسلامي و جنگ تحميلي ، در سر لوحه فعاليتهاي خود امكانات مناسب زندگي براي بازماندگان و خانواده هاي شهدا و نيز خدمات ضروري به ويژه توان بخشي را جهت معلولين انقلاب و جنگ تحميلي تأمين و ارائه مي‌كند.
بهزيستي امروزه خانواده هاي بي سرپرست و نيازمند را در پناه نظام جمهوري اسلامي تحت حمايت خويش دارد و با پرداخت هر چند محدود رابطة خويش را با خانواده ها حفظ كرده است تا مانع از انحرافات اخلاقي و اجتماعي بشود فرصتي بايد تا خانواده را به استقلال اقتصادي، فرهنگي، نفساني، اجتماعي برساند.
تاريخچه اي كوتاه از بهزيستي در ايران
خدمات بهزيستي به گونه اي ساده طي قرنها در جوامع و كشورهاي مختلف از جمله در سرزمين اسلامي و در كنار خدمات اجتماعي ديگر نظير آموزش و درمان حرفه آموزي و اشتغال از طريق نهادهاي مذهبي، خانواده، و بازار به گروههاي محروم ، كودكان و خانواده هاي بي سرپرست، زنان بيوه، سالمندان و در راه ماندگان، آسيب ديدگان از حوادث طبيعي (سيل، زلزله، طوفان) و مصائب جنگي، گدايان و ولگردان ، معلولين، جذاميان و بيماران غير قابل علاج ارائه مي شده است.
بعدها از اوايل قرن 16 ميلادي با افزايش توليد و درآمدهاي ملي و به دنبال آغاز فرايند صنعتي شدن در برخي كشورها، ابعاد خدمات اجتماعي توسعه يافت و قرن نوزدهم و بيستم شاهد توسعه و گسترش وسيع اين خدمات بود. دولتها ابتدا در اين امور مشاركت كردند و بعدها مسئوليت سياست گذاري و ارائه خدمات كليدي را در اين حوزه از طريق تصويب قوانين و مقررات و نظامهاي خدماتي و رفاه اجتماعي به عهده گرفتند.
پيشرفت علوم و فنون نيز تأثير مهمي بر توسعه خدمات بهزيستي بر جاي گذارد. بالاخص نوآوري و كشفياتي كه در حوزه روش شناسي (متدولوژي) و فن شناسي (تكنولوژي) مربوط به تعليم و تربيت، پزشكي، روان شناسي، شيمي و بيولوژيكي و غيره به وجود آمد، باعث شد كه نه تنها نتايج مفيد آنها عايد افراد سالم شود بلكه بسياري از معلولان و محرومان جامعه نيز از آنان بهره‌مند شوند. بعدها در قرن 19 آموزش و پروش نابينايان و ناشنوايان نيز مورد توجه قرار گرفت.
مرحوم جبار باغچه بان در سال 1304 اولين كلاس تعليم كرد و لالها را در آذربايجان به نام باغچه اطفال و بعدها نيز در تهران در سال 1311 تأسيس كرد . از طريق برخي هيئت هاي مذهبي، مسيحي خارجي مراكز درماني و حمايتي براي بيماران و معلولين تأسيس شد.
در دوران كوتاه مشروطبت و بعد از آن نسبت به ايجاد شيرخوارگاه (1304) مريض خانه ها و ديوانه خانه ها (مراكز بيماران رواني) اقدام شد.از ابتداي قرن 12 هجري شمسي به علت توسعه خطوط حمل و نقل و وسايل موتوري و نيز گسترش صنايع سبك از جمله (صنايع نساجي) و توسعه راه آهن دولتي كه موجب افزايش حوادث كار منجر به صدمه و قطع عضو و معلوليت مي شد، دولت از اوايل سالهاي 1300 نسبت به تصويب رساندن و اجراي قوانين و مقررات خدمات درماني و نوعي تأمين اجتماعي بهزيستي اقدام كرد.
شهيد دكرت محمدعلي فياض بخش در زماني كه تصدي امور بهزيستي را در وزارت بهداري و بهزيستي وقت به عهده داشت، پس از ماهها مطالعه و برنامه ريزي هاي دقيق به اين نتيجه رسيد كه بر اساس قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران رسيدگي و حمايت بيش از 4 ميليون تن از افراد محروم و معلول در آن زمان جامعه ايران امري عادي نيست كه دولت به تنهايي و به صورت پاركنده و بدون برنامه مدون و سازماندهي منسجم قادر به انجام آن باشد.بنابراين پيشنهاد داد كه امور بهزيستي كشور را با ادغام بيش از 14 مؤسسه حمايتي و توان بخشي وقت در سه شناخت امور توان بخشي وقت در سه شناخت امور توان بخشي، امور حمايتي و امور عمومي با ياري جستن از زحمتهاي بيكران خداوند متعال و كمك بي دريغ مردم حزب ا.. ميهن اسلامي در جهت خدمت بيشتر و بهتر به معلولين ، محرومين، سالمندان، خانواده هاي بي‌سرپرست ، آسيب ديدگان گوناگون اجتماعي و ديگر اقشار و گروه هاي نيازمند انجام شود. سرانجام شوراي انقلاب اسلامي در 24 خرداد ماه 1359 تشكيل سازمان بهزيستي كشور را تصويب كرد بدين طريق دكتر فياض بخش توانست نهاد سازمان بهزيستي كشور را بنيان گذاري و خود به عنوان اولين وزير مشاور و رئيس سازمان شروع به خدمت كند.
- نگرش اجمالي به سازمان بهزيستي ، جمع آوري مرضيه سرشكي، انتشارات دانشگاه علوم بهزيستي و توان بخشي ، 70-1369.
بعد از انقلاب اسلامي حمايت و حفاظت از فرزندان بي‌سرپرست و بي سامان به عهده بهزيستي كه نهادي دولتي است ، گذارده شد. اين سازمان نيز مراكز لازم براي پذيرش ، نگهداري، تربيت و ترخيص كودكان مورد نظر (از قبيل ستاد پذيرش ، قرنطينه، شبانه روزي مستقل، شبه خانواده و مجتمع و غيره) را ساماندهي كرد و همزمان با تهيه و اجراي برنامه هاي تحقيقاتي سودمند، درصدد رفع مشكلات و بهسازي شرايط موجود برآمد. در طرح تقويمي كه به منظور بررسي و ارائه پيشنهاد براي بهسازي شرايط رواني – رفتاري و اجتماعي فرزندان شبانه روزيهاي سازمان بهزيستي تهيه شده است، نخست برنامه يك پژوهش اكتشافي درباره شرايط دروني و محيطي انواع مراكز نگهداري فرزندان شبانه روزيها تهيه و اجرا شد.
در مورد اهداف فوق اقدامات زير به عمل آمد:
مراجعه به دادسرا و به مقامات انتظامي قضايي، مصاحبه با آنان و جمع آوري اطلاعات اوليه درباره نحوه مراجعه مددجويان به مراجع حقوقي و شرايط پذيرش و معرفي آنان به مراكز مختلف سازمان بهزيستي و شبانه روزيها.
دعوت از تعدادي از مسئولين و كاركنان با تجربه در امور شبانه روزيها و مصاحبه ونظرخواهي دربارة انواع مراكز: تسهيلات و موانع موجود از يكسو و نظر خواهي درباره شيوه هاي بهبود شرايط موجود از سوي ديگر .
مراجعه به قرنطينه بهزيستي و بررسي شرايط پذيرش و نگهداري فرزندان در محيط قرنطينه، مصاحبه و نظرخواهي از پزشك قرنطينه درباره تسهيلات و موانع موجود و جمع آوري اطلاعات از طريق مشاهده.
بازديد از چند شبانه روزي (از نوع مجتمع مستقل و...) سازمان بهزيستي و از يك شبانه روزي غير دولتي و جمع آوري اطلاعات اوليه درباره شرايط زندگي تعدادي از فرزندان و مصاحبه با مددكاران و مسئولين.
انجام بررسي هاي كتابخانه اي و تطبيقي درباره روشهاي نگهداري و پرورش كودكان و نوجوانان بي سرپرست در جوامع مختلف.
بررسي اطلاعات آماري موجود درباره علل پذيرش و شرايط ترخيص ده سال اخير.
بازديد از يك شبانه روزي آلماني واقع در اسنابروك و از يك مركز ديگر واقع در تامپر (فنلاند) و كسب آگاهي از شرايط مراكز مشابه اروپايي.
بررسي دقيق روشهاي پذيرش، نگهداري، ترخيص وپيگيري پيش بيني شده در دستورالعمل اجرايي و مقايسه آنها با روشهاي پيش بيني شده در دستورالعمل هاي پيشين.
- بررسي وضعيت رواني – رفتاري ، فرزندان شبانه روزيهاي سازمان بهزيستي استان تهران، مجري طرح: دكتر شهرناز مرتضوي، انتشارات 1373 - دانشگاه علوم بهزيستي و توان بخشي.
امروزه بيشتر مطالعات و تحقيقات انجام شده در مورد خانواده به حفظ نظام خانواده و پيدا كردن راههايي جهت جلوگيري از فروپاشي آن تأكيد دارد. بنابراين مسئله بي سرپرستي خانوادگي از مسائل پر اهميت در مبحث خانواده ودر خور شناخت و بررسي است. خانواده هم مركز انضباط و اقتدار و هم حاصل ارزشهاي اجتماعي و حافظ سلامت شخصيت افرادش است. لذا به محض آسيب ديدگي ، اولين واحدي است كه تمامي افرادي آن احتياج عاجل به حمايت اجتماعي جهت بازپروري مي يابد. حال مسئله اين است كه اين حمايت اجتماعي از طريق چه نهادي بايد انجام شود و كدامين سازمان، نهاد و يا گروه، مسئوليت مستقيم حمايت از اين چنين خانواده هايي را عهده دار است؟
قبل از دگرگوني ساختار خانواده در ايران، شبكه روابط خانواده گسترده عهده دار وظايف بي شماري بود. در شكل قديمي خانواده نه تنها همنوايي و سازگاري با قوانين و مقررات و همچنين اجتماعي شدن از طريق خانواده صورت مي پذيرفت، بلكه به هنگام بروز هر گونه مشكلي براي هر يك از اعضا نيز نقش حمايتي خانواده محفوظ بود . به بيان ديگر در صورت قوت، بيكاري، طلاق، از كارافتادگي و يا هر گونه آسيب ديگر، خانواده مسئول مستقيم حفظ و نگهداري افرادش در شبكه پرقدرت خود بود. در حالي كه خانواده جديد هسته اي در مواجهه با مشكلات اقتصادي و اجتماعي و آسيب هاي احتمالي دچار دوگانگي شده است و نمي داند كه به خانواده برگردد يا به دولت مراجعه كند و اين بلاتكليفي اولين تأثيرش را بر فرزندان خانواده مي گذرد فرزنداني كه رها خواهند شد و منتظرند كه از آنها حمايت شود ناگفته پيداست كه عموماً خانواده‌هايي كه در برخورداري از تسهيلات رفاهي و امكانات زندگي در محروميت هستند، جزو اولين گروهي خواهند بود كه به محض بروز هر آسيبي، نياز به كمك و حمايت خواهند داشت. به طور كلي يكي از پراهميت ترين مسائل اجتماعي در جهان مسئله فقر و محروميت از امكانات زندگي است. اين امر گسترش روزافزون يافته است و عليرغم امداد و مساعدتهاي افراد خيرخواه جامعه و يا مددكارهاي فردي از شدت وسعتش كاسته نمي شود. در واقع ارزش مددكاري و مشاورة شخصي در جامعه، اخلاق و تدين و ايمان افرادي است كه به اين امر مي پردازند، ولي مبناي فلسفي ايجاد مراكز حمايتي توسط دولت، مسئوليت و تعهد مؤسسات دولتي در قبال اعضاي جامعه است. به عبارتي تغيير كاركردها، نقشها و پيچيده شدن روابط اجتماعي ، پديده اي نوين و جديد است كه باعث ايجاد وظايف متعدد و خطير دولتها درچارچوب انجام خدمات حمايتي و بهبود بخشيدن به وضعيت مردم است. ازاين رو ضربات ايجاد تشكيلاتي در اين راستا به منظور حفظ صيانت خانواده و اعضاي آن امري بديهي به نظر مي رسد.تأمين خدمات اجتماعي در تشكيلات مذكور از قبيل حمايت از خانواده هاي بي سرپرست، حفظ و حضانت كودكان و نوجوانان، نگهداري از سالمندان ، رسيدگي به امور معلولين و عقب ماندگي ذهني و انواع بيمه هاي اجتماعي وبالاخره كل سيستم حمايتي اعمال شده از طرف دولتها، تنها به عنوان عامل پشتيبان، در صورت انجام برنامه هاي عميق دگرگوني اجتماعي – اقتصادي مي تواند مورد نظر باشد. هر چند كه در كشوري نظير كشور ايران اين امر به دليل سابقه كمك رساني و حمايت از ضعفا و محرومين در سنت و مذهب ما مي تواند كاربرد وسيع و قاطعي داشته باشد.
- بررسي سيستم حمايتي دولت از محرومان و مشاهدات كيفي درباره شرايط زندگي فرزندان در شبانه روزيهاي تحت پوشش سازمان بهزيستي، سيمين افتهي 1370.
عمده فعاليتهاي بخش بهزيستي در زمينه خدمات حمايتي و رفاهي و توان بشي، امدادري و بازپروي به قرار زير است:
حمايتهاي مالي و غير مالي خانواده
ايجادئ مراكز نگهداري از قبيل شيرخوارگاه، مهدكودرك، شبانه روزي، نقاهتگاه.
مشاوران حقوقي و راهنمايي
توان بخشي
فيزيوتراپي
...

فایل هایی که پس از خرید می توانید دانلود نمائید

مبانی نظری تاریخچه بهزیستی در ایران_1558082205_26924_5739_1954.zip0.02 MB
پرداخت و دانلود محصول
بررسی اعتبار کد دریافت کد تخفیف
مبلغ قابل پرداخت : 19,000 تومان پرداخت از طریق درگاه
انتقال به صفحه پرداخت