لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : پاورپوینت
نوع فایل : پاورپوینت استان مازندران.PPT( قابل ويرايش و آماده ارائه )
تعداد اسلاید 18 اسلاید
قسمتی از متن .PPT :
مازندران
مشخصات جغرافیایی استان مازندران
.
استان مازندران از شمال به دریای خزر،از غرب به استان گیلان،از شرق به استان گلستان و از جنوب به استانهای سمنان،قزوین و تهران محدود می شود. قله دماوند مرتفع ترین قله ایران در مازندران و در شهرستان آمل قرار دارد. گستردگی این استان حدود ۲۳۷۵۶ کیلومتر مربع و حدود ۵/۱ درصد وسعت کشور را تشکیل می دهد. استان مازندران ۶۴۵۴۶ كیلومتر مربع مساحت دارد و از این نظر یازدهمین استان ایران است. بر اساس آخرین تقسیمات سیاسی و اداری در سال ۱۳۷۵، شهرستانهای استان مازندران عبارتاند از: بهشهر، ساری، قائمشهر، بابل، بابلسر، آمل، نور، تنكابن، جویبار، گلوگاه، رامسر، محمودآباد، نكا، چالوس، نوشهر و سوادكوه. شهرستان ساری مركز استان مازندران است. این استان در سال ۱۳۷۵، حدود ۲۲۰۶۸۰۰ نفر جمعیت داشته است كه از این تعداد حدود ۴۶ درصد در نقاط شهری و ۵۴ درصد در نقاط روستایی سكونت داشتهاند.
طبیعت استان مازندران تحت تأثیر عرض جغرافیایی، سلسله جبال البرز، ارتفاع از سطح دریا، دوری و نزدیكی به دریا، بیابانهای جنوبی تركمنستان، وزش بادهای محلی و ناحیهای و پوشش گیاهی و جنگلی قرار دارد. به همین جهت آب و هوای مازندران در كانونهای مختلف جغرافیایی متفاوت و گوناگون است و انواع آن عبارتند از: آب و هوای معتدل خزری، كه تابستانهای گرم و مرطوب و زمستانهای معتدل و مرطوب دارد. آب و هوای معتدل كوهستانی، كه زمستانهای سرد با یخبندان و تابستانهای معتدل و كوتاه دارد. آب و هوای سرد كوهستانی، كه یخبندانهای طولانی و زمستانهای سرد و تابستانهای كوتاه و خنك دارد. ریزشهای جوی نواحی كوهستانی غالباً به صورت برف است كه تا اواسط دوره گرما نیز دوام میآورد. استان مازندران علاوه بر مردم بومی، اقلیتهای بلوچ، ترك، كرد، لر، افغان، گرجی و ارمنی را نیز در خود جای داده است كه هنوز كاملاً با اكثریت محلی تركیب نشده و بسیاری از خصایص قومی و فرهنگی خود را حفظ كردهاند. از جمله بعضی تیرههای ترك كه در قرون گذشته به منظور جلوگیری از هجوم تركمنها به این نواحی كوچانیده شدهاند، هم اكنون در مازندران حضور دارند. مردم مازندران غالبا به زبان مازندرانی گفتگو می کنند.زبان طبری یا مازندرانی بازمانده زبان ایرانیان قدیم است که دیرتر و کمتر از سایر زبانها تحت تاثیر زبانهای بیگانه ای چون عربی،مغولی و ... قرار گرفته است.
نام مازندران
برخی ریشه نام مازندران را آمیختهای از ماز به معنی بزرگ و نیز میانه ، ایندیرا و ان پس وند مکان دانستهاند و در نتیجه عبارت «مازیندیران» را به معنی جایگاه دیو بزرگ ، ایندیرا میدانند. گواه آن را هم شاهنامه دانستهاند که در آن از مازندران به عنوان جایگاه دیو سفید نام بردهاست و نیز ایندیرا را کوهی دانستهاست در میانه این سرزمین.
راهها
راههای اصلی ارتباطی این استان جاده سراسری ساحلی و جادههای هراز و چالوس و جاده فیروز کوه است. در جادههای ارتباطی مازندران به سوی جنوب ۱۰۷ نقطه حادثهخیز وجود دارد که سالیانه جان شمار زیادی از شهروندان را میگیرد.
جاذبه ها
آبگرم لاریجان - آب معدنی قرمرض -آلاشت -بابلسر - باغ عباسآباد -پارک جنگلی سیسنگان - پارک ملی دشت ناز - پل راهآهن ورسک - پل محمدحسنخان-تلهکابین نمکآبرود - جواهرده -سد خاکی آویدر - سد لار-علمکوه -میدان ساعت ساری-آب پري-پارك جنگلي چلاره-موزه كندلوس-خانه نيما يوشيج-مسجد جامع آمل-موره بابل-مجموعه باغ صفوي-خشت پل.
تصویری از نمک آبرود و سد سلیمان تنگه
میدان ساعت ساری
دریاچه شورمست
....
پاورپوینت استان مازندران_1642196869_54742_5739_1409.zip0.73 MB |