عنوان :
مقاله شواهد چه نوع و چه مقدار؟
تعداد صفحات :۲۰
نوع فایل : ورد و قابل ویرایش
چکیده
مقاله حاضر شامل ۶ فصل می باشد . فصل اول کلیات، فصل دوم شواهد کافی و قابل اطمینان، فصل سوم روشهای کسب شواهد حسابرسی ، فصل چهارم مخارج تأمین شواهد، فصل پنجم شواهد حاصل از رویدادهای بعد از تاریخ ترازنامه و فصل ششم شواهد مربوط به معاملات اشخاص وابسته را بیان می کند.
موضوع شواهد چه نوع و چه مقدار در امر حسابرسی از اهمیت خاصی برخوردار است . حسابرسان در طول دوره حسابرسی شواهدی را گردآوری و ارزیابی می کنند تا بتوانند با معیارهای مناسب اظهار نظر کنند و برای چنین اظهار نظری باید شواهدی گردآوری شود که برای محدود کردن احتمال خطر حسابرسی در یک سطح مناسب و تأمین مبنایی مناسب برای اظهار نظر درباره صورتهای مالی کافی باشد .
هدف این موضوع ارائه استانداردها و راهنماییهای لازم در مورد کمیت و کیفیت شواهد حسابرسی و روشهای کسب اینگونه شواهد در حسابرسی است . بکارگیری این استانداردها و راهنماییها ، حسابرس را در کسب شواهد حسابرسی درباره برخی از اقلام خاص مندرج در صورتهای مالی و سایر موارد افشا در صورتهای مزبور یاری می رساند .
شواهد حسابرسی یعنی اطلاعات بدست آمده توسط حسابرس برای رسیدن به نتایجی که نظر حرفه ای حسابرس براساس آن اظهار می شود . شواهد حسابرسی شامل اسناد اولیه و مدارک حسابداری ، زیربنای صورتهای مالی و اطلاعات مؤید بدست آمده از سایر منابع است .
این شواهد معمولاً از طریق ترکیب مناسبی از آزمون کنترلهای داخلی و آزمونهای محتوا گردآوری می شود . در برخی شرایط تمام شواهد مورد نیاز ممکن است تنها با انجام آزمونهای محتوا بدست آید .
آزمون کنترلهای داخلی عبارت است از آزمونهایی که برای کسب شواهد حسابرسی درباره مناسب بودن سیستمهای حسابداری و کنترل داخلی و عملکرد مؤثر آنها اجرا می شود و آزمونهای محتوا عبارت است از آزمونهایی که برای کسب شواهد حسابرسی درباره کشف اشتباهات و یا تحریفهای با اهمیت موجود در صورتهای مالی اجرا می شود و بر دو گونه است :
الف ـ آزمون جزییات معاملات و رویدادهای مالی و مانده حسابها .
ب ـ روشهای تحلیلی
واژه های کلیدی: شواهد کافی، آزمون کنترلهای داخلی ، حسابرس، رویدادهای بعد از تاریخ ترازنامه
فهرست مطالب
کلیات ..
شواهد کافی و قابل اطمینان
روشهای کسب شواهد حسابرسی ….
شواهد مربوط به احتمال خطر ذاتی
شواهد مربوط به احتمال خطر کنترل ….
شواهد محدود کننده احتمال خطر عدم کشف
مخارج تأمین شواهد ..
شواهد حاصل از رویدادهای بعد از تاریخ ترازنامه .
روشهای رسیدگی به رویدادهای بعد از تاریخ ترازنامه
کشف بعدی حقایق موجود در تاریخ گزارش حسابرسان
کشف بعدی روشهای رسیدگی اجرا نشده
شواهد مربوط به معاملات اشخاص وابسته
منابع
تحقیق شواهد چه نوع و چه مقدار؟_1635255975_53050_5739_1417.zip0.56 MB |