نوع فایل: power point
فرمت فایل: ppt and pptx
قابل ویرایش 91 اسلاید
همراه با ترجمه درس و پاسخ تمرین ها
قسمتی از متن پاورپوینت:
اسلاید نمایشی عربی دهم انسانی
درس سوم
الدّرسُ الثّالثُ: مطرُ السّمك ﴿الله الّذی يُرسلُ الرّياح فتُثيرُ سحاباً فيبسُطُهُ فی السماء...﴾ الرّوم: 4
خدا همان کسی است که بادها را میفرستد و ابری را برمیانگيزد و آن را در آسمان میگستراند. مطرُ السّمك
باران ماهی
هل تُصدّقُ أن تری في يومٍ من الايّام أسماكاً تتساقطُ من السّماء؟! إنّ نُزول المطر و الثّلج من السّماء شيءٌ طبيعيٌّ؛ ولکن أ يُمکنُ أن نری مطر السّمك؟! هل تظُنُّ أن يکون ذلك المطرُ حقيقةً و ليس فلماً خياليّاً؟! حسناً فانظُر إلی هذه الصُّور حتّی تُصدّق.
آیا باور میکنی که در روزی از روزها ماهیها را ببینی که از آسمان فرو میریزد (میافتد)؟ همانا نزول باران و برف از آسمان امری (چیزی) طبیعی است؛ ولی آیا ممکن است که باران ماهی را ببینیم؟ّ! آیا گمان میکنی که آن باران حقیقت باشد و فیلمی خیالی نیست؟ بسیار خوب پس به این عکسها نگاه کن تا باور کنی. اُنظُر بدقّةٍ؛ أنت تُشاهدُ سُقوط الاسماك من السّماء؛ کأنّ السّماء تُمطرُ أسماکاً.
به دقت نگاه کن؛ تو افتادن ماهیها را از آسمان میبینی؟ گویا آسمان ماهی میبارد.
يُسمّي النّاسُ هذه الظّاهرة الطّبيعيّة «مطر السّمك». حيّرت هذه الظّاهرةُ النّاس سنواتٍ طويلةً فما وجدوا لها جواباً. يحدُثُ «مطرُ السّمك» سنويّاً في جُمهوريّة الهُندوراس في أمريکا الوُسطی.
مردم این پدیدۀ طبعیی را «باران ماهی» مینامند. این پدیده سالهای طولانی مردم را به حیرت انداخت پس جوابی برای آن نیافتند. باران ماهی سالانه در جمهوری هندوراس در آمریکای میانه پدید میآید. تحدُثُ هذه الظّاهرةُ مرّتين في السّنة أحياناً. فيُلاحظُ النّاسُ غيمةً سوداء عظيمةً و رعداً و برقاً و رياحاً قويّةً و مطراً شديداً لمُدّة ساعتين أو أکثر ثُمّ تُصبحُ الارضُ مفروشةً بالاسماك، فيأخُذُها النّاسُ لطبخها و تناوُلها.
این پدیده احیاناً دو بار در سال پدید میآید، پس مردم ابرهای سیاه بزرگی و رعد و برقی و بادهایی قوی و بارانی شدید را به مدت دو ساعت یا بیشتر ملاحظه میکنند سپس زمین با ماهیها پوشیده میشود، پس مردم برای پختن و خوردنشان آنها را میگیرند. حاول العُلماءُ معرفة سرّ تلك الظّاهرة العجيبة؛ فأرسلوا فريقاً لزيارة المکان و التّعرُّف علی الاسماك الّتي تتساقطُ علی الارض بعد هذه الامطار الشّدیدة، فوجدوا أنّ أکثر الاسماك المُنتشرة علی الارض من نوعٍ واحدٍ، ولکنّ الغريب في الامر أنّ الاسماك ليست مُتعلّقةً بالمياه المُجاورة بل بمياه المُحيط الاطلسيّ الّذي يبعُدُ مسافة مائتي کيلومترٍ عن محلّ سُقوط الاسماك. ما هو سببُ تشکيل هذه الظّاهرة؟!
دانشمندان برای شناختن راز آن پدیدۀ عجیب تلاش کردند؛ پس گروهی را برای دیدن مکان و شناسایی ماهیهایی که بعد از این باران شدید به زمین افتادند، فرستادند، پس دریافتند که همه ماهیها پراکنده بر زمین به یک حجم (اندازه) و یک نوع هستند، اما نکته عجیب در این امر این است که ماهیها متعلق به آبهای اطراف نیستند بلکه متعلق به آبهای اقیانوس اطلس که مسافت دویست کیلومتر از محل افتادن ماهیها فاصله دارد، میباشد. علت تشکیل این پدیده چیست؟!
این پاورپوینت آموزشی، جذاب، قابل ویرایش، کاملا منطبق با کتب درسی و با تعداد اسلاید ذکر شده تهیه و تنظیم شده است.
با بکارگیری نمودار ها ، تصاویر جالب و جذاب و دسته بندی مطالب سعی شده یادگیری مطالب را برای دانش آموزان عزیز تسهیل بخشیم.
با انتخاب این پاورپوینت از تدریس و آموزش لذت خواهید برد.
بدیهی است عناوین و مطالب و اسلایدها توسط دبیران مجرب و دلسوز در جهت گسترش علم و دانش روزافزون همه دانش آموزان علم با ظرافت خاص جمع آوری شده است.
مناسب برای معلمان، دانش آموزان و اولیای گرامی برای یادگیری بهتر دانش آموزان عزیز
پاورپوینت درس 3 عربی پایه دهم انسانی اَلدَّرْسُ الثّالِثُ مَطَرُ السَّمَكِ_1604247900_43301_5739_1179.zip3.80 MB |