پاورپوینت جايگاه محيط زيست در توسعه پايدار و ارتباط آن با مديريت توسعه
در قالب ppt ودر 20 اسلاید وقابل ویرایش
قسمتی از متن .ppt :
اسلاید 1 :
غايب نهايي اهداف توسعه ملي و حفاظت محيط زيست ، همانا بهسازي سرزمين به منظور فراهم كردن شرايط زيست محيطي مناسب جهت شكوفايي توان و استعدادهاي معنوي و مادي جامعه مي باشد. مسلّم است در طول جريان توسعه ، هميشه احتمال بروز مسايل زيست محيطي وجود دارد . ليكن دقيقاً در همينجاست كه مي بايست از علوم مهندسي حفاظت محيط زيست كمك گرفت و اثرات زيست محيطي ناشي از اجراي برنامه هاي عمراني را به حداقل ممكن رسانيد . بنابراين هرگاه هدف از برنامه ريزي توسعه ، فراهم آوردن زمينه مناسب جهت شكوفايي استعدادهاي بالقوه جامه و افزايش كيفيت زندگي در سطح ملي در نظر گرفته شود ، در اين صورت فرآيند برنامه ريزي زيست محيطي را مي توان طراحي راهبردهاي مناسب جهت افزايش كيفيت زندگي در سطح كشور ، با كمك منابع معنوي و مادي ملي ، در شرايطِ حداقلِ اتّكا به امكانات غير بومي تعريف كرد . در اين گفتار با تكيه بر عامل محيط زيست به تعيين جايگاه آن در توسعه پايدار پرداخته ، ارتباط آن با مديريت و برنامه ريزي هاي توسعه را از جوانب مورد نظر مورد بررسي قرار مي دهيم.
اسلاید 2 :
مساكن شهري انساني به عنوان مجتمع هاي زيستي ، از دير باز تابع عواملي بوده اند كه اين عوامل خود از مجامع انساني ناشي مي شوند.
بي روا نيست اگر گفته شود انسان ها براي مساكن خ ود از ديرباز داراي برنامه هايي بودهاند ولي اين برنامه ها در هر زمان يا مكاني نسبت به زمان ها يا مكان هاي ديگر تفاوت هايي داشته است .
آنچه در اين مقال مورد بررسي و بيان است به برنامه هاي سده اخير ميلادي بازمي گردد . ازاوايل قرن بيستم تحولاتي كه در اكولوژي انساني به وجود آمد، در جغرافياي شهري سنتي نيز مؤثر افتاد و اين شاخة جغرافيا را از مكتب جبري جغرافيايي به سوي تفاو تهاي مكاني كشاند
اسلاید 3 :
مقوله يي كه امروز به نام « توسعه پايدار » مي شناسيم ، بر يك نظم اقتصادي استوار شده و اين نظم اقتصادي در طول زمان از نظر محتوي، روش شناسي و هدف اصلي خود تغيير كرده است
امروزه توسعه پايدار ، توسعه يي است كه نيازهاي حال را برآورده مي كند ، بي آنكه توانايي نسل هاي آينده را در برآوردن نيازهايشان محدود كند .
در حقيقت توسعه پايدار به رابط ه يي متعادل بين توسعه اجتماعي و اقتصادي از يك سو و نيازمندي هاي محيط زيست از سوي ديگر تأكيد دارد
اسلاید 4 :
مشكلات زيست محيطي در مسير رشد و توسعه
در نظريي سنّتي ، رشد با صنعتي شدن و صنعتي شدن نيز با شهر ها مترادف است .
بر اساس فرضيه منصوب به ارتورلويس ، رشد با انتقال مازاد نيروي كار از بخش روستايي به بخش صنعتي شهر ها به وجود مي آيد. با اين تعريف به وضوح مي توان فدا شدن محيط زيست و منابع طبيعي را م تعاقبِ صنعت مشاهده كرد كه شدت آن در كشورهاي عقب مانده يا در حال توسعه از نيمه دوم قرن بيسشتم آشكار است .
همچنين پس از جنگ جهاني دوم، برخي پايتخت هاي بزرگ ، آلوده ترين مناطق جهان شده اند.
پاورپوینت جايگاه محيط زيست در توسعه پايدار و ارتباط آن با مديريت توسعه_1573829478_33604_5739_1102.zip1.72 MB |