لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : پاورپوینت
نوع فایل : پاورپوینت حجاب زن در اسلام.ppt( قابل ويرايش و آماده ارائه )
تعداد اسلاید 24 اسلاید
قسمتی از متن .ppt :
به نام یزدان پاک● موضوع تحقیق : حجاب زن در اسلام
((پیشگفتار))مطالب این نوشتار ، گفتگویی است دوستانه با آقایان و بانوان در جهت رعایت وظایف و مسئولیت های دینی و اجتماعی . پند و هشداری است که با خواندن و به کار بستن این مطالب به حق ، به مشکلات و معظلات خانواده و جامعه کمک شده در زمینه تشکیل زندگی سرشار از صفا و معنویت و محصول شیرین آن ، فرزندان شایسته و صالح و ایجاد اجتماعی سالم فراهم خواهد شد .
و چون همه ما مسلمان و پیرو دستور قرآن و معلمان راستین کتاب آسمانی ، خاندان رسالت ( ع ) هستیم و خوشبختی ، سعادت و حفظ صیانت خود را در بکارگیری دستور العمل دینی خود می دانیم ، مطالب این مجموعه با استفاده از قرآن کریم و احادیث اهل بیت رسالت علیهم السلام در زمینه شرح وظایف مردان و زنان به طور جداگانه و یا مشترک بودن هر گونه تعصب و بی طرفانه تنظیم گردیده است.
امید است با خواندن این مجموعه با ارزش اخلاقی و تربیتی و انتخاب راه بهتر و برتر انسانی با شخصیت و مسلمانی کامل شویم و موجبات خشنودی و رضایت حضرت ولی عصر را فراهم نماییم و خدایی نکرده مایه ننگ و غم و اندوه آن عزیز مهربان نگردیم .
آشکار شدن اندام . چهره ، چشم و ابرو و صدا و همه حرکات زن به خاطر دلربایی و فتنه انگیزی زشت و ناپسند می باشد و الزماً نگاه آمیخته به لذت فضای اجتماعی را مسوم و آلوده می کند . بنا به فرموده امام علی (ع) هیچ زن و مرد نامحرم و بیگانه رانباید به حریم زندگی و کانون خانواده راه داد . تشکیل جلسات ،میهمانیهای دوستانه و فامیلی و مختلط موجب می شود تا مرد چشمش به چهره
زن زیبا بیافتد اسیر زیبایی او گردد زن نیز همدم مرد بیگانه شود و در نتیجه هر یک از زن و مرد دچار تخیل و صحنه گناه گردد، از همسر خود دلسرد شده و سر ناسازگاری بردارد کانون گرم خانوده به صحنه کش مکش ، اختلاف و احیاناً طلاق و گاهی هم خیانت و جنایت تبدیل گردد.
امیر مومنان می فرماید بعضی از نیکو ترین صفات و خلق و خوی زنان ، زشت ترین رفتار اخلاق مردان است مانند : تکبّر ، بخل و ترس ، زیرا زنی که متکبّر باشد نامحرم و بیگانه به حریم خود راه نمی دهند و اگر بخیل باشد اموال خود و شوهرش را حفظ می کند چنانچه ترسو باشد از هر چیزی که به حیثیت و آبروی او زیان رساند فاصله می گیرد ( جرأت رفت و آمد به خارج خانه و ارتباط و اختلاط و گفتگو با نامحرم را ندارد . ( نهج البلاغه : حکمت 234 )
امیرالمومنین حضرت علی(ع) به فرزند دلبندش امام حسن مجتبی (ع) فرمود:زنان را در پرده حجاب و پوشش نگاهشان دار تا نامحرمان ننگرند زیرا سختگیری در حجاب ، سلامت و پاک دامنی آنان را استوار تر می سازد آوردن افراد غیر صالح در میان زنان و داخل زندگی ، خطرناک تر است از بیرون رفتن آنها از منزل به کاری که برتر از توانایی زن می باشد و به او مربوط نیست به او وامگذار ، زیرا زن گل است نه قهرمان و کارفرما
( نباید تحصیل مال و تأمین مخارج زندگی را به زن واگذار کرد چون زن استعداد و تحمل این کار را از توان جسمی و روحی ندارد ( رساله هلیّه و استفتاء از نعتر مراجع ) کلمه حجاب هم به معنی پوشیدن است و هم به معنی پرده و حجاب ، بیشتر استعمالش به معنی پرده است .
این کلمه از آن جهت مفهوم پوشش می دهد که پرده وسیله پوشش است ، و شاید بتوان گفت که به حسب اصل لغت هر پوششی حجاب نیست ، آن پوشش حجاب نامیده می شود که از طریق پشت پرده واقع شدن صورت گیرد . استعمال کلمه حجاب در مورد پوشش زن یک اصطلاح نسبتا جدید است . در قدیم و مخصوصا در اصطلاح فقها کلمه "ستر" که به معنی پوشش است به کار رفته است .
وظیفه پوشش که اسلام برای زنان مقرر کرده است بدین معنی نیست که از خانه بیرون نروند . زندانی کردن و حبس زن در اسلام مطرح نیست . در برخی از کشورهای قدیم مثل ایران قدیم و هند چنین چیزهایی وجود داشته است ولی در اسلام وجود ندارند . پوشش زن در اسلام اینست که زن در معاشرت خود با مردان بدن خود را بپوشاند و به جلوه گری و خودنمائی نپردازد.یا نساء النبی لستن کأحد من النساء « یعنی شما با سایر زنان فرق دارید . اسلام عنایت خاصی داشته است که زنان پیغمبر چه در زمان حیات آن حضرت و چه بعد از وفات ایشان ، در خانه های خود بمانند ، و در این جهت بیشتر منظورهای اجتماعی و سیاسی در کار بوده است .
قرآن کریم صریحاً به زنان پیغمبر می گوید » : و قرن فی بیوتکن « یعنی در خانه ها بمانید » حقیقیت امر اینست که در مسأله پوشش – و به اصطلاح عصر اخیر حجاب – سخن در این نیست که آیا زن خوب است پوشیده در اجتماع ظاهر شود یا عریان ؟ روح سخن اینست که آیا زن و تمتعات مرد از زن باید رایگان باشد ؟ آیا مرد باید حق داشته باشد که از هر زنی در هر محفلی حداکثر تمتعات را به استثناء زنا ببرد یا نه ؟
اسلام که به روح مسایل می نگرد جواب می دهد : خیر ، مردان فقط در محیط خانوادگی و در کادر قانون ازدواج و همراه با یک سلسله تعهدات سنگین می توانند از زنان به عنوان همسران قانونی کامجویی کنند ، اما در محیط اجتماع استفاده از زنان بیگانه ممنوع است . کامیابی ها به محیط خانوادگی و همسران مشروع ، یا آزاد بودن کامیابیها و پس روح مسأله ، محدودیت آنها به محیط اجتماع است .
فلسفه پوشش اسلامی از نظر وضع زن در برابر مرد ، سبب می گردد که ارزش زن جنبه روانی دارد و بعضی جنبه خانه و خانوادگی ، و بعضی به نظر ما چند چیز است . بعضی از آنها بعضی مربوط است به بالا بردن احترام زن و جلوگیری از ابتذال او ، حجاب در دیگر جنبه اجتماعی ، و التذاذهای یک مسأله کلی تر و اساسی تری ریشه می گیرد و آن اینست که اسلام می خواهد انواع اسلام از قانونی اختصاص یابد ، جنسی ، چه بصری و لمسی و چه نوع دیگر به محیط خانوادگی و در کادر ازدواج عصر حاضر که کار و فعالیت را با اجتماع منحصرا برای کار و فعالیت باشد.
« بحفظوا فروجهم یغضوا من ابصارهم »این آیه شامل چند نکته است : هر مسلمان ،چه مرد و چه زن از چشم چرانی و نظربازی اجتناب کند . مسلمان خواه مرد یا زن ، باید پاکدامن باشد و عورت خود را از دیگران بپوشاند .زنان باید پوشش داشته باشند و آرایش و زیور خود را بر دیگران آشکار نسازند و در صدد تحریک و جلب توجه مردان بر نیایند .
اگر می بینیم که وظیفه پوشش به زن اختصاص یافته است از این جهت است که ملاک آن مخصوص زن است . زن مظهر جمال و مرد مظهر شیفتگی است . قهرا به زن باید بگویند خود را در معرض نمایش قرار نده نه به مرد . لهذا با اینکه دستور پوشیدن برای مردان مقرر نشده است عملا مردان پوشیده تر از زنان از منزل بیرون می روند ، زیرا تمایل مرد به نگاه کردن و چشم چرانی است به به خود نمایی و بر عکس تمایل زن بیشتر به خودنمایی است نه به چشم چرانی . تمایل مرد به چشم چرانی بیشتر زن را تحریک به خودنمایی می کند و تمایل به چشم چرانی کمتر در زنان وجود دارد
، لهذا مردان کمتر تمایل به خودنمایی دارند و به همین جهت تبرج از مختصات زنان است زن دو نوع لباس دارد یکی لباس بیرون و دیگری لباس داخل منزل . آنچه اجازه داده شده است این است که زنان سالخورده می توانند لباس رو را در بیاورند ولی در عین حال به آنها اجازه خودنمایی و خودآرایی داده نشده است . اسلام نمی خواهد در مردم بیش از آن اندازه که طبیعت از ارضای غریزه جنسی اقتضا میکند موجبات اشتغال خاطر اشتغال ذهن و تهییج شهوت را فراهم کند . هر چه را که انسان نمی بیند درباره اش هم نمی اندیشد. مردم به دلیل اینکه همیشه عوراتشان از یکدیگر پوشیده است البته در سنت اسلامی نه در سنت فرنگی هیچوقت اتفاق نمی افتد که کسی درباره عورت دیگری بیندیشد.
فکر انسان ، مغز انسان ،قلب انسان ،اندیشه انسان ،مقدس تر و منزه تر از این است که درباره این جور مسایل بیندیشد و ضرورتی ندارد که در این باره بیندیشد . دختر و زنی که نداند با پوشش خویش می خواهد از چه محافظت کند و او چیست و کیست که این همه برای تقدس و پاکی و حفاظت از وی باید کوشید ، حجابش دوامی ندارد و با کمترین فشار یا تبلیغ ، از آن فاصله می گیرد و آن را عادت موروثی ملی یا خانوادگی و مایه زحمت می شمرد .
در برشماری از خصوصیات روحی و جسمی زن و شناخت صحیح غریزه زن ومرد باید به این ویژگی ها اشاره کرد : کانون دلربایی خوش بینی و زود باوری وجود جاذبه ها محافظت خدا تفاوت زنان در نگاه مردان
....
پاورپوینت حجاب زن در اسلام_1555769689_25821_5739_1122.zip0.48 MB |