لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : پاورپوینت
نوع فایل : پاورپوینت لانه عنکبوت موریانه مرغ مگس خوار.pptx( قابل ويرايش و آماده ارائه )
تعداد اسلاید 51 اسلاید
قسمتی از متن .pptx :
انسان طبیعت معماری
لانه عنکبوت
موریانه
مرغ مگس خوار
ساختمان و کاربرد تار عنکبوت :
تار عنکبوت از پروتئین رشته ای فیبروئین ساخته شده است . این پروتئین از آمینو اسید های آلانین و گلیسین ، سرشار است . بیشتر رشته های پلی پپتیدی سازنده ی این پروتئین ، به صورت صفحات بتا آرایش یافته اند . این صفحات در زمینه ای از رشته های آمینو اسید به صورت صفحات آلفا جای گرفته اند . مارپیچ های آلفا با بی نظمی زیادی به هم پیچیده اند و همین بی نظمی باعث خاصیت کش سانی تار می شود .
یکی از ویژگی های جالب تار عنکبوت این است که مقدار زیادی نمک و مواد ضد باکتری و ضد قارچ دارد که در برابر حمله ی باکتری ها و قارچ ها از آن محافظت می کند.
نحوه ی تولید تار :
عنکبوت از آب به عنوان حلال پروتئین ابریشم خود استفاده می کند .در عنکبوت مجاری تار ریسی وجود دارند . در بخش ابتدای هر مجرا ، غده های ترشحی وجود دارند که پروتئین سازنده ی تار را ترشح می کنند . در این قسمت ملکول های پروتئین در حلال آب غوطه ورند و حالت بلور مایع دارند . در بخش دوم مجرا ، پمپ های پروتون ، فعالانه یون های H+ را به درون مجرا ترشح و آن جارا اسیدی می کنند در این محیط ، از خاصیت آب دوستی بلور مایع کاسته می شود . در نتیجه ، ملکول های آب از ابریشم تار جدا و به کمک پمپ Na+/K+ATPase از مجرا برداشته می شوند . مجرای تارریسی در انتهای خود باریک تر می شود . در نتیجه ی نیرویی که از عقب و دیواره ی مجرا به بلور مایع وارد می شود ، این بلور شکل رشته مانندی به خود می گیرد و با برداشت ملکول های آب حالت جامد تری پیدا می کنند . بخش بعدی مجرا نقش مرکز کنترل کیفیت را دارد و در صورتی که پیوستگی تار مشکل داشته باشد ، آن را بر طرف می کند . بخش انتهایی مجرا ، محل خروج تار ریسیده شده است .چون در این بخش ، تار حالت جامد تری به خود می گیرد ، غده های ویژه ای مواد لغزنده کننده ای را به سطح داخلی مجراترشح می کنند تا خروج تار تسهیل شود .
مرغ مگس خوار:
مرغ مگس خوار:
مرغ مگس خوار لانه اش را رو باز و به شکل فنجان می سازد. مصالح لانه را مواد بسیار نازک و ظریف تشکیل می دهند که با دقت فراوان و بسیار فشرده در ساختمان لانه به کار می روند.در آب و هوای سردتر ، بخش تحتانی لانه بسیار ضخیم ساخته می شود و دیواره های جانبی نیز قطر زیادی دارند.پرنده ی ماده شاخه ای باریک به شکل قیچی که از سطح زمین ارتفاع زیادی نداشته باشد را بر می گزیند. سپس به جمع آوری تار عنکبوت پرداخته و ضمن پرواز ساکن در هوا تار ها را به صورت رشته در آورده و پایه ی لانه اش را با تار عنکبوت می سازد.سپس به جمع آوری الیاف گیاهی مانند سمبله ی بلوط و نیز پشم گوسفند که به گیاهان خاردار چسبیده است می پردازد و در حال پرواز در دیواره ی آشیانه فرو می کند. به ندرت مواد سبک دیگری چون برگ های خشک و گلسنگ به آن اضافه می کند.
. این مواد مداوم مورد استفاده قرار می گیرد تا انعطاف لانه را زیاد کند. فقط ساختن بخش تحتانی لانه که بیشتر از خزه تشکیل شده یک هفته به طول می انجامد.هم زمان با پیشرفت لانه سازی، پرنده داخل لانه می نشیند و با حرکات مداومش در اطراف به آن شکل می دهد و با منقارش قسمت های مختلف بیرون زده را جاسازی می کند دست آخر هم یک حلقه ی ضخیم تار عنکبوت در چندین لایه ی هم سطح در لبه ی بالایی آشیانه میسازد. تار های عنکبوت بیشتری لانه را به شاخ و برگ های اطراف متصل می کند که به احتمال زیاد باد آن ها را به آن جا آورده است.
....
پاورپوینت لانه عنکبوت موریانه مرغ مگس خوار_1554917530_24847_5739_1653.zip5.88 MB |