پاورپوینت تکنولوژی و بازرسی جوش و کارگاه (الکترود) 49 اسلاید
قسمتی از متن""
1-الکترود جوشکاری قوسی
2-الکترود مداوم
3-الکترود مغزه دار
4-الکترود روکش دار
ــ مقایسه الکترودهای بدون روکش ( لخت) و روکش دار :
استفاده از الکترودهای روکش دار ، باعث غلبه بر عیوب الکترودهای بدون روکش میشود. وجود روکش در روی مفتول فولادی الکترود ، قوس الکتریکی و فلز جوش را در حین عملیات جوشکاری از مرحله ذوب تا انجماد از هوای اطراف محافظت می کند. ازالکترودهای لخت بصورت ممتد و فقط در جوشهای ااتوماتیک زیر پودری و یا تحت حفاظت گاز مورد استفاده قرار میگیرد .
جایگزینی یا بهبود فلز پایه
روکش الکترود در حد وسیعی ترکیب فلز جوش را تنظیم می کند ، خواه از طریق حفظ ترکیب اصلی مفتول الکترود یا با اضافه کردن عناصر دیگر . در این روش عناصر آلیاژی به فلز جوش اضافه شده و یا عناصر قبلی اصلاح می شوند . یکی از شیوه های نسبتاً جدیداضافه کردن پودر آهن به روکش الکترود است . در حرارت شدید قوس الکتریکی پودرآهن به فولاد تبدیل شده و به ترسیب جوش روی فلز مبنا کمک میکند با افزودن مقدار پودر آهن به مواد روکش بازده جوشکاری افزایش یافته و ظاهرجوش بهبود می یابد . به الکترودهایی که دارای پودر آهن هستند ، الکترودهای پر جوش می گویند . بازده چنین الکترودهایی زیاد بوده و معمولاً از آنها در حالت تخت استفاده می شود .
وظیفه روکش الکترود چیست ؟ روکش الکترود باعث سهولت تشکیل قوس در آغاز عملیات جوشکاری می گردد. همچنین این روکش به مثابه عایق روی مفتول عمل می کند.تمایل به امتزاج با فلز پایه در الکترودهای روکش دار نسبت به الکترودهای بدون روکش کمتر است و این الکترودها اجازه تلرانس بیشتری را در طول قوس می دهند . کنترل دقیقتر و بهتر قوس الکتریکی ، اجازه استفاده از شدت جریان بیشتر و الکترودهای ضخیمتری را می دهد .
پاورپوینت تکنولوژی و بازرسی جوش و کارگاه (الکترود)_1554886192_24757_5739_1489.zip7.76 MB |