خانه راهنمای خرید پیگیری سفارش پشتیبانی درباره ما تماس با ما
محصولات مرتبط
ادبیات نظری  وپیشینه تحقیق اوقات فراغت جوانان و دانشجویان
ادبیات نظری وپیشینه تحقیق اوقات فراغت جوانان و دانشجویان
قیمت : 19,000 تومان
ادبیات نظری انحرافات جنسی
ادبیات نظری انحرافات جنسی
قیمت : 19,000 تومان
ادبیات نظری بحران و مدیریت بحران
ادبیات نظری بحران و مدیریت بحران
قیمت : 19,000 تومان
ادبیات نظری تحقیق افسردگی در زنان
ادبیات نظری تحقیق افسردگی در زنان
قیمت : 19,000 تومان

ادبیات نظری تحقیق پلیس، کارکرد پلیس، پلیس و امنیت، نظریه های امنی

ادبیات نظری تحقیق پلیس، کارکرد پلیس، پلیس و امنیت، نظریه های امنی

فصل دوم پایان نامه،پیشینه،ادبیات پژوهش ،کارشناسی ارشد روانشناسی،مفهوم ،مبانی نظری،مبانی نظری وپیشینه تحقیق ادبیات نظری تحقیق پلیس، کارکرد پلیس، پلیس و امنیت، نظریه های امنی دارای 26 صفحه وبا فرمت ورد وقابل ویرایش می باشد

توضیحات: فصل دوم پایان نامه کارشناسی ارشد (پیشینه و مبانی نظری پژوهش)
همراه با منبع نویسی درون متنی به شیوه APA جهت استفاده فصل دو پایان نامه
توضیحات نظری کامل در مورد متغیر پیشینه داخلی و خارجی در مورد متغیر مربوطه و متغیرهای مشابه
رفرنس نویسی و پاورقی دقیق و مناسب
منبع : انگلیسی وفارسی دارد (به شیوه APA)
نوع فایل: ورد و قابل ویرایش با فرمت .docx
بخش هایی از محتوای فایل پیشینه ومبانی نظری::


- تعاریف لغوی پلیس
دربررسی فرهنگ لغات بویژه فرهنگ های معتبر فارسی واژه پلیس مترادف با کلماتی نظیر نظم ،

پاسبان ،شهربانی، آجان، کلانتر ،ژاندارم و ...آمده است که اکثر این واژه ها در گذر زمان ودرطول تاریخ اهمیت خود را از دست داده اند . در مهم ترین موارد واژه پلیس اینگونه تعریف شده است:
- سازمانی درداخل کشور که متصدی حفظ نظم ومال افراد است (معین ،1375ص120).
- حفظ نظم وآرامش کشور را نمودن. (آریانپور، 1370ص576) . - سپاهی که نگهبان شهری است (داعی الاسلام،فرهنگ نظام فارسی ،112) - اداره شهربانی (دهخدا، 1330ص445).
- تعاریف مفهومی پلیس
پژوهشگران هر کدام از منظری خاص ،به تعریف مفهومی پلیس پرداخته اند . برخی از این تعاریف مختلف پلیس در جوامع امروز نشان میدهند. برای مثال«ماکس وبر» بر مفهوم قدرت در معنای مشروعیت تمرکز کرده است. تعریف مشهور وبر از دولت به سان دستگاههای که حق انحصاری استفاده از کاربرد زور مشروع را دارد ،بیش از هر جایی در سازمان پلیس وحوزه اجرایی دولت محقق و جلوه گر می شود. با این تعریف پلیس با استفاده از حق مشروع کار برد وسایل اجبار،به اسقرار نظم وامنیت در جامعه نایل میشود ( فروند، 1370).
جرم شناسان به مفهوم دیگر از پلیس می پردازند که بازرسی،کشف ونظارت درعرصه جامعه و زندگی را در بر میگیرد. دستگیری متخلفان و قانون شکنان، ارائه خدمات اجتماعی امنیتی مثل برقراری نظم در رفت وآمد شهری ،حضور به هنگام در مواقع برخورد خطرات در سطح شهر و برخورد قاطع با قانون شکنان اجزای تعریف جرم شناسان از پلیس می باشد (جونز، 1998ص3).
دکتر ولی ا...انصاری واژه پلیس را بر گرفته از واژه یونانی پولیتیا دانسته وآن را باکلمه پولیتیک به معنای سیاست، حکومت، مدنیت، شهرنشینی ونظارت نزدیک واحتمالاُ هم ریشه میداند . به اعتقاد وی پلیس در مفهوم امروزی آن در درجه اول یک سازمان دولتی یا محلی است که مسئول حفظ نظم، امنیت آسایش و آرامش عمومی و متصدی حراست از جان، مال،حیثیت اشخاص می باشد و در درجه دوم، بازرسی وکشف جرایم، جمع آوری دلایل، دستگیری متهمان و مجرمان وسرانجام اجرای احکام کیفری را برعهده دارد (انصاری، 1380ص30).
به اعتقاد دکترکی نیا پلیس عبارت است از یک سازمان دولتی که ماموریتش حمایت از قانون اساسی جلوگیری از تخطی،تامین نظم عمومی وحفظ جان و ناموس اشخاص است(میرشفیعیان،1309ص14).
فرهنگ آریانپور پلیس را اینگونه تعریف کرده است :
« پلیس یک سازمان اجتماعی است که عهده دار اجرای مقررات امنیت داخلی یک کشور و اعمال قدرت قانونی برای حفظ امنیت وآرامش آن است » (آریانپور 1379ص1666).
بر اساس تعریفی که فرهنگ علوم سیاسی ارائه کرده است، سازمان پلیس را می توان یک سازمان دولتی دانست که وظیفه اش برقراری و حفظ امنیت عمومی، اجرای مقررات و نظارت اجتماعی پیشگیری از وقوع جرائم، تعقیب و کشف جرم ، مبارزه با بزهکار وحمایت از بزه دیده و بطور کلی حفاظت از جان و مال و ناموس و شرافت مردم بر طبق قانون است براین اساس پلیس یک سازمان عصر مدرن است(ایان 1381ص617).
-تعاریف قانونی پلیس (تعریف پلیس براساس قانون)
پلیس در کشور های گوناگون وابسته به سازمان ها و وزارتخانه هایی مانند شهرداری ,دادگستری و وزارت کشور

است،پلیس ایران تحت عنوان نیروی انتظامی سازمانی است مسلح تحت تابعیت فرماندهی کل قوا و از طرفی وابسته به وزارت کشور که طبق قانونی استخدامی کشور در زمره نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران به شمار می رود.(فرازی، 1385ص117).
مفهوم پلیس و تعریف آن در آیین دادرسی کیفری و قوانین مربوط به تشکیل نیروی انتظامی و ژاندارمری و اداره وظیفه به شرح ذیل است:
ماده 19 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1290در تعریف ضابطین بیان می دارد که: ضابطین عدلیه عبارتند از مامورینی که مکلفند به تفتیش و کشف جرائم (خلاف، جنحه، جنایت...)و به اقداماتی که برای جلوگیری مرتکب یا متهم از افراد یا مخفی شدن موافق مقررات قانون باید به عمل آید.ماده یک نظام نامه اداره وظیفه مصوب1333، نظمیه را چنین تعریف می نماید: هیئتی کشوری که در شهرها برای مراقبت امنیت عمومی و استقرار نظم و اجرای احکام و نظام نامه ها و قوانین و قواعد اداری و قضایی تشکیل شده است.(نظام نامه اداره نظمیه ،هیات وزیران ، 1333).
- ماده3 قانون تشکیل نیروی انتظامی مصوب27/4/69مهم ترین وظیفه پلیس استقرار نظم و امنیت و تامین آسایش عمومی دانسته شده است.
-در ماده 15 قانون آیین دادرسی کیفری دادگاه های عمومی و انقلاب اسلامی مصوب 1378در خصوص تعریف ضابطین ،اساسی ترین وظایف پلیس را وظایف ضابطین بر شمرده است.
- تعریف کارکردی پلیس
تغییرات ماهوی دولت وجامعه در جهان جدید در سایه تحولات اجتماعی رابطه دولت وجامعه را هم دگرگون ساخته است. در دولتهای مدرن، این رابطه براساس مفهوم شهروندی تعریف شده است.

شهروند از یکسو ،دارای حقوق و امتیازات و از سوی دیگر واجد وظایف و تعهدات است یکی از سازمان هایی که در دولت مدرن واسط بین دولت و مردم می باشد سازمان پلیس است پلیس در دولت مدرن ،نقش مضاعفی بر عهد دارد از یک سوی نیروی دولتی اجبار کننده و دارای قدرت مشروع قانونی است و از سوی دیگر یک نیروی مدنی است که هیچ فاصله ای میان او ومردم وجود ندارد .
اقتدار پلیس در تامین نظم و استقرار و نگهداری امنیت تجلی میشود.همانطور که دولت نماد قدرت و قانون و نظم است پلیس هم نماد تجسم ویژگی های نظام سیاسی بوده و حقیقت و محتوای یک نظام سیاسی در عمل پلیس جلوه و نمود می یابد. حکومت فراگیر ترین سازمان جامعه از حیث قدرت واعمال اقتدار می باشد. قانون گرایی و سازمان گرایی حکومت باعث میشود که گاه این اقتدار فراگیر، دولتمردان و سیاستمداران را هم در گیر فعالیت و عمل پلیسی می کند.
هویت مدنی واجتماعی پلیس عمدتا درحیطه عمل و رفتارپلیس ظاهر میشود.بدین معنا که پلیس با حفظ هویت سازمانی با توجه به نوع فعالیت وارد حوزه عمومی شده وبا شهروندان در فعالیت های مدنی و اجتماعی مشارکت کرده و پاسخگوی درخواست مردم برای استفاده از خدمات پلیس می شود
امروزه در کشورهای پیشرفته پلیس با بهرمندی از تحقیقات روانشناسی، مردم شناختی و جامعه شناختی و در راستای اعمال اقتدار به میزان زیادی توانسته است قدرت اقناعی خود را افزایش دهد (سیمای تحولی ناجا،1383).
- تعدد وتنوع وظایف پلیسی
پلیس در تمام دنیا همزمان با تغییر و تحولات اجتماعی, سازمان خود را متناسب با این تغییرات ساماندهی کرده است. بنابراین با نگاهی تاریخی به وظایف پلیس معلوم می گرددکه در طول زمان, وظایف پلیس ابعاد گوناگون و متعددی به خود گرفته است. بطور کلی پلیس از یک منظر مسئولیت مهار وکنترل جرم را بر عهده دارد و عامل اجرای قانون به شمار میرود و ازسوی دیگرتامین کننده بسیاری از خدمات اجتماعی نیز می باشد ضمن اینکه در مواردی نیز با کمک سایر دستگاه ها در نقش نمادهای فرهنگی ظاهر میشود.

بنابراین اکثر کشورها در قوانین مربوط به تشکیلات و سازمان پلیس به همه ابعاد مورد نظرتوجه کرده اند.
...

فایل هایی که پس از خرید می توانید دانلود نمائید

ادبیات نظری تحقیق پلیس، کارکرد پلیس، پلیس و امنیت، نظریه های امنی_1549805586_21957_5739_1987.zip0.06 MB
پرداخت و دانلود محصول
بررسی اعتبار کد دریافت کد تخفیف
مبلغ قابل پرداخت : 19,000 تومان پرداخت از طریق درگاه
انتقال به صفحه پرداخت