فصل دوم پایان نامه،پیشینه،ادبیات پژوهش ،کارشناسی ارشد روانشناسی،مفهوم ،مبانی نظری،مبانی نظری وپیشینه تحقیق ادبیات نظری تحقیق آثار و احکام (حق) فسخ و انفساخ عقد وکالت دارای 24 صفحه وبا فرمت ورد وقابل ویرایش می باشد
توضیحات: فصل دوم پایان نامه کارشناسی ارشد (پیشینه و مبانی نظری پژوهش)
همراه با منبع نویسی درون متنی به شیوه APA جهت استفاده فصل دو پایان نامه
توضیحات نظری کامل در مورد متغیر پیشینه داخلی و خارجی در مورد متغیر مربوطه و متغیرهای مشابه
رفرنس نویسی و پاورقی دقیق و مناسب
منبع : انگلیسی وفارسی دارد (به شیوه APA)
نوع فایل: ورد و قابل ویرایش با فرمت .docx
بخش هایی از محتوای فایل پیشینه ومبانی نظری::
مبحث چهارم: آثار و احکام (حق) فسخ و انفساخ عقد وکالت
آیا ماهیت جایز بودن عقد وکالت و امکان فسخ آن از سوی هر یک از طرفین، در هر زمان که تشخیص دهد، خللی به حقوق دیگری وارد نمیکند؟ آیا تحدید اراده طرفین در مورد اعمال حق فسخ میتواند ماهیت عقد وکالت را از جواز به لزوم تغییر دهد؟ آیا میتوان این حق فسخ را محدود کرد؟ یعنی آیا میتوان مانع از اجرای حق فسخ
در عقد وکالت بهعنوان عقدی جایز، از سوی طرفین شد اثر عوامل انفساخ مثل فوت و حجر بر چنین عقد وکالتی که اصطلاحاً بلاعزل گشته چگونه است؟ آیا میتوان باقدرت اراده عقد وکالت را حتی پس از
فوت یکی از طرفین هم پابرجا دانست؟ در ادامه به سؤالات بالا پاسخ داده میشود.
وکالت عقدی است جایز، این عقد برمبنای اعتماد و تکیه بر شخصیت طرفهای متقابل بسته میشود پس طبیعتاً به درخواست هریک از طرفین یا فوت و حجر یکی از آنها منحل میشود. ماده 678 ق.م بیان میدارد «وکالت به طرق ذیل مرتفع میشود:
به عزل موکل؛ 2- به استعفای وکیل؛ 3- به موت یا جنون وکیل یا موکل». بر این موارد باید سفه، از بین رفتن متعلق وکالت و پایان مدت، در وکالت مدتدار را افزود.
فسخ وکالت به درخواست هریک از طرفین انجام میشود و هرگز بهصورت قهری و خود به خودی انجام نمیپذیرد و موارد انفساخ بهحکم قانون انجام میشود و اراده طرفین در ایجاد و بیاثر کردن آن مؤثر نیست.
گفتار اول: آثار و احکام (حق) فسخ عقد وکالت
1. عزل وکیل
امکان عزل وکیل به دو صورت صریح و ضمنی قابلاعمال و تصور است:
1-1. عزل
ضمنی
موکل عملی را که مورد وکالت است خود انجام دهد یا عملی کند که با وکالت منافی باشد مثلاً وکیل دیگر بگیرد و معلوم شود که نخواسته هردو، عمل موردنظر را انجام دهند.
. ماده 683 ق.م
1-2. عزل صریح
باید توجه نمود که بهصورت کلی موکل نیازی به توجیه کار خود برای عزل وکیل ندارد و هر وقت بخواهد میتواند او را عزل کند و این مطابق مقتضای وکالت است چراکه وکالت عقدی است جایز.
.
روحالله موسوی خمینی، همان، ج2، ص 49؛ جلالالدین مدنی،
حقوق مدنی 5 (عقود معین)
، چاپ سیزدهم، (تهران: پایدار، ۱۳91 ق ش)،
ص 186
قانون مدنی در قسمت اول ماده 679 در رابطه با این موضوع مقرر داشته است: «موكل میتواند هر وقت بخواهد وكيل را عزل كند ...».
از مواردی که توجه قرار گیرد در مورد عزل بهوسیله ارسال پستی یا تلگراف و امثال آن است. در ارسال پستی نامه عزل به اقامتگاه وکیل، رسیدن نامه یا تلگرام اماره بر آگاهی او از عزل میباشد و مؤثر در اعمال بعدی اوست و بار اثبات عدم آگاهی در تأثیر اقدامات بعدی وکیل، با مدعی (وکیل) عدم آگاهی است. این فرض درجایی اهمیت مییابد که موکل مدعی عزل به جهت ارسال پستی است و وکیل ادعای عدم آگاهی را مطرح میکند و مسئله جبران خسارات ناشی از اقدام وکیل مطرحشده است، چراکه با مفروض دانستن آگاهی وکیل به اتکای رسیدن نامه، وی مسئول جبران خواهد بود و موکل مسئولیتی در قبال اعمال کسی که پیوند وی با او تنها ناشی از قرارداد وکالت منحله بوده، ندارد.
آثار عزل وکیل توسط موکل بر اقدامات بعدی وی قبل از آگاهی از عزل و مسئولیت موکل در برابر این اقدامات در مباحث بعدی بررسی خواهد شد.
2. استعفای وکیل
استعفای وکیل، عزل کردن خود از وکالت است. بهتبع جایز بودن عقد وکالت، وکیل (مانند موکل) هر وقت بخواهد میتواند استعفا دهد.
به نفس استعفا،
وکالت منحل میشود. خواه موکل اطلاع یابد یا نه و برخلاف عزل که آگاهی یا عدم آگاهی وکیل مؤثر بر اقدامات بعدی اوست.
.
روحالله موسوی خمینی، همان، ج2، ص 49؛ جلالالدین مدنی، همان، صص 186 و 187
البته استعفا نباید نابهنگام و نامتعارف باشد وگرنه وکیل باید ضرر نامشروعی را که به بار آورده جبران کند. این قاعده بر اساس اصول عقلی است چراکه هرکس مسئول جبران خسارات ناشی از اعمال خود است حتی در فرض عدم قصد تضرر عامل زیان. برای مثال، موکل، وکیل را به فروش میوههای باغ خود را در زمان مقرر قرار میدهد که در صورت تأخیر یا اهمال وکیل یا استعفای نابجای آن میوهها تلف یا معیوب شود که در این صورت وکیل به استناد قاعده لا ضرر، باید زیان و ضرری که متحمل موکل کرده جبران کند. همچنین وکیل امین موکل است و موکل اموالش را نزد او سپرده است که کارهای او را (موکل) انجام دهد. پس چگونه موکل از وضعیت اموال خود که نزد موکل بیخبر باشد؟ بنابراین به نظر میرسد که اعلام موکل از استعفا همانند اخبار وکیل از عزل لازم است تا هیچ ضرری متوجه موکل نشود.
...
ادبیات نظری تحقیق آثار و احکام (حق) فسخ و انفساخ عقد وکالت_1546956636_20817_5739_1019.zip0.05 MB |