خانه راهنمای خرید پیگیری سفارش پشتیبانی درباره ما تماس با ما
محصولات مرتبط
بررسي عملكرد بيمه ايران با توجه به مدل كارت امتيازي متوازن (شاخص هاي چهارگانه BSC ) براي اجراي استراتژي
بررسي عملكرد بيمه ايران با توجه به مدل كارت امتيازي متوازن (شاخص هاي چهارگانه BSC ) براي اجراي استراتژي
قیمت : 15,000 تومان
استرس و فنون كاهش استرس
استرس و فنون كاهش استرس
قیمت : 15,000 تومان
امنيت در شبكه هاي محلي بي سيم
امنيت در شبكه هاي محلي بي سيم
قیمت : 15,000 تومان
بررسي جايگاه ايران در بازار جهاني نفت
بررسي جايگاه ايران در بازار جهاني نفت
قیمت : 15,000 تومان

پیشینه تحقیقات داخلی وخارجی سیاست های حمایتی

پیشینه تحقیقات داخلی وخارجی سیاست های حمایتی

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات

دسته بندی : مقاله وتحقیق
نوع فایل : .doc( قابل ويرايش و آماده ارائه )
تعداد صفحه 14 صفحه
قسمتی از متن .doc :


پیشینه تحقیق
مطالعات داخلی

سیاست های حمایتی
خسروی نژاد،خدادادکاشی،صحبتی(1391) در مطالعهای تحت عنوان "ارزیابی افزایش قیمت مواد غذایی بر رفاه خانوارهای شهری ایران"به ارزیابی افزایش قیمت مواد غذایی مورد مطالعه(نان،گوشت قرمز،گوشت سفید،لبنیات و تخم مرغ) بر رفاه خانوارهای شهری ایران پرداختهاند برای این منظور از نظریه تقاضا و به طور خاص از روش سیستم تقاضای ایدهآل
AIDS
در برآورد معادلات تقاضا و سپس معیار تغییر جبرانی جهت ارزیابی تغییر رفاه مصرف کنندگان استفاده شده است. تخمین سیستم تقاضا بر اساس دادههای بودجه خانوارهای شهری ایران و برای دوره زمانی1389-1359 با استفاده از روش پانل دیتا انجام شده است. یافتههای تحقیق حاکی از آن است که کاهش رفاه ناشی از افزایش قیمت مواد غذایی در دهکهای پایین هزینهای بیشتر از دهک های میانی و دهک های بالا است. نتایج به دست آمده بر اساس قانون انگل که بیان می دارد سهم مخارج غذا درخانوارهای کمدرآمد بیشتر از خانوارهای پر درآمد است و درنتیجه افزایش قیمت موادغذایی مستقیما مخارج غذایی این خانوارها را متاثر نموده و کاهش رفاه در این خانوارها بیش از سایر خانوارهای دیگر است. نتایج حاصل از محاسبه کشش های درآمدی حاکی از ان است که برای تمامی دهکهای خانوارهای شهری کلیه کششهای درآمدی (مخارج کل) به غیر از غیر خوراکیها کوچکتر از واحد بوده و به عنوان کالای ضروری قلمداد میشود.
اسلامی اندارگلی و همکاران(1391) در مطالعه ای اثرات رفاهی یارانه نقدی انرژی الکتریکی بر اقتصاد ایران را با استفاده از ماتریس حسابداری اجتماعی و مدل تعادل عمومی قابل محاسبه، با توجه به سه سناریوی افزایش قیمت و پرداخت نقدی یارانهها و نتایج شبیه سازی مدل، نتایج مطالعه مذکور حاکی از این است که با اجرای این سیاستها، تولید ناخالص داخلی به شدت کاهش یافته و اقتصاد دچار رکود میشود. نتیجه دیگر مشاهده شده حاکی از این است که با تامین مالی پرداخت نقدی از سه منبع، مازاد درآمدهای دولت، مالیات بر فروش کالای برق و مالیات بر درآمد خانوار و تلفیق آن با سیاست افزایش قیمت، تولید ناخالص داخلی مجدداً کاهش چشمگیری داشته و روند این کاهش با میزان پرداخت نقدی یارانهها و قیمت انرژی الکتریکی رابطه مستقیم دارد. میزان این تغییر بستگی به منبع تامین مالی یارانهها دارد، به طوری که با افزایش میزان پرداخت و قیمت برق، سطح تولید ناخالص داخلی به طور فزاینده کاهش یافته است.
پروین(1389) در پژوهشی بر اساس تئوري تقاضاي مصرف كنندگان با بهره گيري از مفاهيم كشش، تاثير تغييرات قيمتي بر طبقه اي از شاخصهاي فقر را اندازه گيری کرده است. نتايج تجربي در مناطق شهري ايران نشان مي دهد كه افزايش سطح عمومي قيمتها از طریق اثر درآمدي تغييرات قيمتي شاخص هاي فقر را بدتر مي كند. تغييرات توزيعي (تغييرات قيمت هاي نسبي) نيز به نفع گروه فقير نيست. شاخص هاي قيمتي كه بر اساس رفتار مصرفي گروه فقير محاسبه مي گردد، بزرگتر از شاخصهاي قيمتي بر اساس رفتار مصرفي خانوارمیانگین محاسبه ميشود. بنابراين در شرایط تورمی شاخص هزينه زندگي گروه كم درآمد به طور نسبي از شاخص هزينه زندگي گروه غير فقير بالاتر است.
در مطالعهای آثار اصلاح قیمت نان و حاملهای انرژی روی سبد هزینه خانوار پرداخته شده است. که الگوی برآورد این آثار در این مطالعه ماتریس حسابداری اجتماعی
(SAM)
است. حیدری و پرمه (1389) در این مطالعه ابتدا جدول داده-ستانده تدوین شده بر حسب تمام کالاهای اساسی و تمام حاملهای انرژی را به روز کرده تا از این طریق بتوان آثار سیاست های اقتصادی و به ویژه هدفمند نمودن یارانه ها در بخش آرد و حامل های انرژی را به تفکیک بر اقتصاد ایران مورد بررسی قرار دهند. برای تعیین میزان مصرف کالاها توسط خانوارهای هر دهک ابتدا کد کالاهای مصرفی گزارش شده در نشریه هزینه و درآمد خانوارهای شهری و روستایی با کد گروه کالایی در ماتریس حسابداری اجتماعی تطبیق داده شده سپس کالاهای مصرفی خانوارهای شهری و روستایی در 147گروه هزینه کالایی خانوارهای شهری و روستایی در ماتریس حسابداری اجتماعی قرار داده شده است سپس سهم هر دهک در میزان مصرف کل هر دهک از مصرف کل کالای مورد نظر به ابعاد 10*147برای خانوارهای شهری و روستایی تعیین گردیده است.
نتایج حاصل از این برآورد در قالب سه سناریوی تحلیل میشود:
1- حالتی که تنها یارانه نان حذف شود، حذف یارانه آرد گندم به تنهایی هزینه خانوارهای کم درآمد شهری حدود18درصد و هزینه خانوارهای پر درامد شهری را حدود 17درصد افزایش خواهد داد.علت این امر ان است که پس از وارد امدن شوک افزایش قیمت آرد گندم در مرحله اول قیمتت نان افزایش می یابد این تاثیر برای 20درصد کم درامدترین خانوارهای شهری 6/4درصد و برای 20 درصد پردرآمدترین خانوارهای شهری تنها 5/2درصد بوده است. مخارج خانوار روستایی نیز 24درصد افزایش می یابد.
2- حالتی که تنها یارانه حامل های انرژی حذف شود، .درصورت حذف یارانه حامل های انرژی سبد مخارج خانوارهای کم درامد شهری 16درصد و سبد هزینه خانوارهای پردرآمد حدود19درصد افزایش خواهد داشت.افزایش مخارج برای خانوارهای کم درامد و پر درآمد روستایی به ترتیب 5/18و22درصد است. همانند سناریوی قبل سبد مخارج خانوارهای روستایی تاثیر پذیری بیشتری از حذف یارانه حامل های انرژی خواهند داشت.
3- ترکیب دو سناریوی قبلی یعنی حذف همزمان یارانه نان و یارانه حامل های انرژی. در قالب سناریوی ترکیبی که همزمان یارانه نان و حامل های انرژی حذف شده است اثر ان بر سبد هزینه خانوارهای شهری و روستایی براورد شده است نتایج دلالت بر آن دارند که مخارج کل خانوارهای کم درآمد شهری با حذف یارانه نان و حامل های انرژی حدود 33درصد افزایش خواهد داشت.درحالیکه مخارج خانوارهای پردرامد شهری 37درصد و خانوارهای کم درامد و پر درآمد روستایی این افزایش به ترتیب حدود43درصد و 45 درصد خواهد بود.پس تاثیر پذیری خانوارهای روستایی از حذف یارانه ها بیشتر از خانوارهای شهری است.
آخوند زاده (1389) در پژوهشی تحت عنوان "آثار رفاهی تعدیل قیمت حامل های انرژی در بخشهای حمل و نقل ومسکن ایران(1376-1385)" را انجام داده است. در این مقاله تقاضای سیستمی حاملهای انرژی در بخشهای حمل و نقل کشور به تفکیک مناطق شهری و روستایی در فاصله زمانی 1376-1385 به همراه آثار رفاهی حذف یارانه انرژی در این بخش ها را محاسبه نموده است. برای برآورد تابع تقاضا از سیستم تقاضای ایده آل و برای محاسبه آثار رفاهی حذف یارانه انرژی و رسیدن قیمت حامل های انرژی به سطح قیمت های بین المللی از متغیر جبرانی
CV
استفاده کرده است. برای انجام محاسبات از نرم افزارهای مطلب و اکسل استفاده کرده است. یافته های تحقیق حاکی از آن است که نسبت هزینه حامل های انرژی به کل مخارج بخش حمل و نقل در دهک های میانی بیشتر از سایر دهکها است و این نسبت در بخش مسکن با افزایش سطح رفاه کاهش پیدا میکند این نسبت ها همچنین در مناطق روستایی بیشتر از مناطق شهری است و در آخر به این نتیجه رسیده است که تنوع حامل های انرژی در سبد انرژی میتواند سبب کاهش متغیر جبرانی شود و در مجموع متغیر جبرانی برای دهکهای هزینهای بالاتر بیشتر است.
در مطالعهای تحت عنوان "اندازه گیری اثرات رفاهی حذف یارنه کالاهای اساسی بر خانوار شهری ایران" خسروی نژاد (1388)، بااستفاده از داده های بودجه شهری ایران طی سال های 1381-1376 به محاسبه شاخص های رفاهی (درآمد معادل،تغییر جبرانی و شاخص درست هزینه زندگی) ناشی از تعدیل یارانه برای کالاهای نان،قند وشکر و روغن نباتی در قالب سیستم تقاضای کالاهای مذکور و محاسبه اثرات تغییر قیمت پرداخته است. نتایج حاصل از اعمال سیاست های قیمتی نشان می دهد که برای طبقات اول تا سوم، همواره اثرات افزایش قیمت نان بیش از افزایش قیمت قند وشکر و روغن نباتی بوده است وبرای طبقات چهارم تا پنجم اثر تعدیل قیمت روغن نباتی بیشتر از تعدیل قیمت نان و قند و شکر می باشد.
در رساله کارشناسی ارشد بهتریراد (1387) به اثرات آزاد سازی قیمت حاملهای انرژی با تاکید بر تورم و رشد در ایران پرداخته شده است. وی با اشاره به قیمت های پایین انرژی در اقتصاد ایران ومعایب ناشی از پرداخت یارانه قیمتی آن که با افزایش مصرف انرژی همراه بوده است و همچنین با توجه به محدودیت منابع و ذخایر انرژی آزادسازی قیمت حاملهای انرژی را امری گریزناپذیر میداند. وانچه در این بین حائز اهمیت میداند نحوه تعدیل قیمت حاملهای انرژی است که یکباره صورت گیرد یا تدریجی. ایشان در مطالعه خود ابتدا مفاهیم یارانه و میزان یارانه اعطایی طی سالهای اخیر سپس با بررسی وضعیت حاملهای انرژی به برآورد اثرات آزادسازی قیمت حاملهای انرژی بر تورم و رشد اقتصادی پرداخته است، بر اساس پایه های تئوریکی و ادبیات موضوع اثرات اصلی شوک ها بر تورم ورشد اقتصادی به وسیله مدل خودرگرسیون برداری
...

فایل هایی که پس از خرید می توانید دانلود نمائید

پیشینه تحقیقات داخلی وخارجی سیاست های حمایتی_1546944215_20732_5739_1945.zip0.03 MB
پرداخت و دانلود محصول
بررسی اعتبار کد دریافت کد تخفیف
مبلغ قابل پرداخت : 15,000 تومان پرداخت از طریق درگاه
انتقال به صفحه پرداخت