لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : مقاله وتحقیق
نوع فایل : .doc( قابل ويرايش و آماده ارائه )
تعداد صفحه 14 صفحه
قسمتی از متن .doc :
پیشینه تحقیق
مطالعات داخلی
جابری و همکاران (1378) اثربخشی روش های شناختی رفتاری را در درمان زنان مبتلا به اختلال فوبیای جنسی را مورد بررسی قرار دادند. 6 آزمودنی زن با دامنه سنی 18-30 سال به مدت 2 تا 3 ماه و در طول 5 تا 10 جلسه در دو گروه شناختی-رفتاری و رفتاری جای داده شدند. نتایج نشان داد که اختلال فوبیای جنسیتی در هر دو گروه درمانی کاهش داشت.
مهرابی و همکاران (1387) تحقیقی را برای بررسی میزان اثربخشی درمان های شناختی رفتاری در درمان زنان مبتلا به اختلال فوبیای جنسی و نیز بررسی میزان روش های رفتاری در اصلاح شناخت های ناسازگارانه و نیز انجام آمیزش جنسی انجام دادند. در این تحقیق 6 آزمودنی زن با دامنه سنی 18 تا 30 سال به مدت 2 تا 3 ماه و در طول 5 تا 10 جلسه به همراه همسرانشان، در قالب دو طرح آزمایشی در تحقیق شرکت کردند. در این مطالعه درمان شناختی-رفتاری برگرفته از روش شناختی-رفتاری ویلسون و همکارانش بوده است. یافته های پژوهش نشان داد که در نتیجه درمان های شناختی رفتاری، اضطراب جنسی آزمودنی ها کاهش یافته و کوشش آزمودنی ها برای آمیزش جنسی در مرحله پس از درمان همیشه با موفقیت همراه بوده است.
سراجی و دادفر (1388) اثربخشی روش های شناختی رفتاری، فلوکستین و ترکیب آنها در فوبیای جنسی زنان را در تهران مورد مطالعه قرار دادند. این بررسی از نوع آزمایشی بود و در آن 13 زن مبتلا به اختلال فوبیای جنسی به طور تصادفی در سه گروه درمان با روش های شناختی رفتاری (5 نفر)، در مان با فلوکستین (3 نفر) و در مان ترکیبی (روش های شناختی-رفتاری و فلوکستین، 5 نفر) قرار گرفتند. نتایج نشان داد که درمان ترکیبی و درمان شناختی رفتاری در کاهش شناخت های ناسازگارانه، باورهای غیرمنطقی و شدت اضطراب جنسی تأثیر دارد، اما درمان با فلوکستین به تنهایی موثر نبود.
آقاخانی و همکاران (1390)
مقايسه ميزان اثربخشی درمانهای گروهی در اختلال فوبی اجتماعی در سه روش روان درمانی رفتاری، شناختی -رفتاری و شناختی
را مورد مطالعه قرار دادند. این پژوهش از نوع تمام آزمایشی با رویکرد پیش آزمون-پس آزمون بود. آزمودنی ها شامل 36 نفر از دانشجویان دانشگاه تبریز بودند. نتایج نشان داد که گروه درمانی شناختی رفتاری نمرات پیش آزمون و پس آزمون به طور معنی دار متفاوتی از دو گروه دیگر داشتند و این درمان موثر بود.
وکیلیان نیز در سال 1386 به مقایسه دو نوع درمان
CBGT
به همران
STT
یا آموزش مهارت های اجتماعی و
CBGT
به تنهایی پرداخت. در این روش به وسیله مصاحبه بالینی بر مبنای
DSM-IV
و غربالگری آزمودنی ها بر اساس نمرات آزمون
SPIN
و با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس، 39 نفر از دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد که مبتلا به فوبی اجتماعی بودند، برای درمان انتخاب شدند. بعد از اتمام دوره 12 جلسه ای درمان در سه ماه مشخص شد که
CBGT+STT
اثر گذاری بیشتری نسبت به
...
پیشینه تحقیقات داخلی وخارجی درمان شناختی رفتاری بر فوبی (اجتماعی، جنسی)_1546943967_20718_5739_1815.zip0.02 MB |