لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : پاورپوینت
نوع فایل : پاورپوینت بررسی اضافه ولتاژها درسیستم های قدرت.pptx( قابل ويرايش و آماده ارائه )
تعداد اسلاید 30 اسلاید
قسمتی از متن .pptx :
— پاورپوینت شامل تصاویر میباشد —-
اسلاید ۱ :
۱-۱- کلیات
در سیستمهای قدرت و شبکههای انتقال و توزیع انرژی الکتریکی، تکتک تجهیزات نقش اساسی دارند و بروز هرگونه عیبی در آنها، ایجاد اختلال در شبکه، اتصال کوتاه و قطع برق را به همراه دارد. خاموشی و جایگزینی تجهیزات معیوب هزینههای هنگفتی را به شبکه تحمیل مینماید. لذا بررسی و تحلیل بروز عیب در تجهیزات از اهمیت خاصی برخوردار میباشد و در صورت شناخت این عیوب و سعی در جلوگیری از بروز آنها از هدر رفتن سرمایه اقتصادی کشور جلوگیری به عمل میآید.
در این پروژه ابتدا به بررسی انواع اضافه ولتاژهای محتمل در شبکههای قدرت پرداخته میشود، سپس برقگیرها به عنوان یکی از تجهیزات مهم برای محدود کردن این اضافه ولتاژها معرفی شده و چگونگی طراحی و تعیین پارامترها و مشخصات برقگیر جهت حفاظت مناسب از شبکه مورد بحث قرار میگیرد.
اسلاید ۲ :
بررسی انواع اضافه ولتاژها در سیستمهای قدرت و علل پیدایش آنها
اسلاید ۳ :
سطح ایزولاسیون به عنوان یکی از پارامترهای مهم در طراحی شبکه مطرح میباشد و ارتباط مستقیمی با اضافه ولتاژهای موجود در شبکه دارد.
افزایش ولتاژ از مقدار نامی خود، به اضافه ولتاژ در شبکه موسوم میباشد. از آنجائیکه ظهور اضافه ولتاژ در شبکه اجتنابناپذیر است، لذا احتمال بروز قوس در ایزولاسیون و ماده ایزوله در شبکه همراه وجود دارد.
کاهش درصد بروز قوسها و اتصالیها مستلزم شناخت کامل اضافه ولتاژها، انواع مختلف آنها، شرایط ایجاد و پدید آمدن آنها و همچنین نحوه تاثیر آنها در ایزولاسیون شبکه میباشد و در صورت برخورداری از چنین شناختی، انتخاب مشخصات مناسب شبکه و تجهیزات موجود در آن امکان پذیر میگردد.
اسلاید ۴ :
۲-۲- انواع مختلف اضافه ولتاژها در شبکه:
اضافه ولتاژهای صاعقه
اضافه ولتاژهای کلیدزنی
اضافه ولتاژهای موقتی
اسلاید ۵ :
اضافه ولتاژهای صاعقه
در پی تخلیه جوی الکتریکی بر قسمتهای مختلف شبکه، بارهای الکتریکی انباشته در ابرها و فصل از طریق کانال یونیزه تشکیل شده در فضا بصورت قوس مرئی رعد و برق در قسمتهای مختلف شبکه تخلیه گشته ، اصطلاحاً به تخلیه جوی الکتریکی موسوم میباشد.
اضافه ولتاژهای موجی رعد و برق حداکثر سرعت افزایش را در میان انواع مختلف اضافه ولتاژهای موجی دارا میباشند. سرعت افزایش آنها در حدود ۵۰۰۰-۵۰۰ کیلوولت بر میکروثانیه متغیر میباشد.
اسلاید ۶ :
اضافه ولتاژهای کلید زنی (قطع و وصل)
اضافه ولتاژهای قطع و وصل به صورت موج در شبکه ظاهر گردیده و از نظر شکل و تغییرات لحظهای خود،کاملاً مشابه اضافه ولتاژهای موجی تخلیه جوی میباشند. تفاوت عمده در زمان پیشانی و زمان استهلاک یا کاهش دامنه موج بوده، سرعت افزایش دامنه ولتاژهای موجی قطع و وصل به حدود چند کیلوولت بر میکروثانیه بالغ میگردد. چون این اضافه ولتاژها از عوامل و تجهیزات داخلی شبکه ناشی میگردند لذا به اضافه ولتاژهای داخلی موسوم میباشند.
دامنه موجهای اضافه ولتاژ قطع و وصل به مشخصات شبکه، مشخصات کلید، نوع دستگاههای مورد قطع و وصل بستگی دارد. مهمترین عامل در افزایش دامنه موجها، ولتاژ اسمی شبکه میباشد. در ولتاژهای پایین این موجها محدود بوده و از حدود ایزولاسیون پیشبینی شده شبکه تجاوز نمینمایند.
اسلاید ۷ :
موج استاندارد قطع و وصل یا کلید زنی
به منظور تامین توانایی سیستم ایزولاسیون شبکه و سایر تجهیزات فشار قوی در قبال موجهای اضافه ولتاژ گذرای قطع و وصل، موج استاندارد با شکل مشخص به عنوان موج ولتاژ استاندارد قطع و وصل تعیین گردیده است که منحنی آن در شکل زیر آورده شده است.
اسلاید ۸ :
علل بروز اضافه ولتاژهای کلید زنی:
اضافه ولتاژهای ناشی از کلید زنی جریانهای سلفی و خازنی:
الف) قطع جریانهای سلفی، مثلا هنگامی که جریان مغناطیس کننده یک ترانسفورماتور یا راکتور قطع میشود.
ب) کلید زنی و عملکرد یک کوره قوس الکتریکی و ترانسفورماتور آن ممکن است باعث برش جریان شود.
ج) کلید زنی کابلهای بی بار و بانکهای خازنی.
د) قطع جریان با فیوزهای ولتاژ بالا.
اضافه ولتاژهای کلید زنی ناشی از تغییرات ناگهانی بار
در اثر تغییرات ناگهانی بار ممکن است اضافه ولتاژهای کلید زنی که توسط اضافه ولتاژهای موقتی دنبال میشوند بوجود آیند.
اسلاید ۹ :
اضافه ولتاژهای موقت
اضافه ولتاژهای موقت، نوعی اضافه ولتاژ نوسانی فاز به زمین، یا فاز به فاز میباشند، که نسبتا طولانی مدت و یا نامیرا هستند و یا بطور ضعیفی میرا میشوند. از آنجا که اضافه ولتاژهای موقت از نظر کار برقگیر حائز اهمیت فراوان هستند (برقگیرها باید بتوانند اضافه ولتاژهای موقت را تحمل کنند)، لازم است درصد اضافه ولتاژهای موقت شبکه محاسبه گردد. اضافه ولتاژهای موقت از علل زیر نشات میگیرند:
خطاها.
تغییرات ناگهانی بار.
اثر فرانتی.
رزونانس خطی.
فرورزونانس.
قطع هادی (پارگی خط).
رزونانس ناشی از مدارهای کوپل شده.
اسلاید ۱۰ :
اثر فرانتی:
ولتاژ دائمی در انتهای باز یک خط انتقال جبران نشده، همیشه بالاتر از ولتاژ در ابتدای خط است، این پدیده به اثر فرانتی مشهور میباشد. افزایش ولتاژ از شرایط خازنی خط و بار راکتیو آن در بیباری ناشی میگردد.
شکل زیر دامنههای تقریبی اضافه ولتاژهای ناشی از اثر فرانتی را نشان میدهد. عمل جبران سازی برای اثر فرانتی ممکن است با اندوکتانس شنت متعادل یا خازن سری متعادل بدست آید.
بدون جبرانسازی
با جبران سازی
جبران سازی توسط ۵۰% خازن سری و ۷۰% راکتور شنت
پاورپوینت بررسی اضافه ولتاژها درسیستم های قدرت_1554547533_18535_5739_1452.zip0.45 MB |